Denizli'de bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Ziyarette Denizli’ye ilk defa geldiğini hatırlatan Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo; “Buraya gelmekten çok mutluyum. Denizli önemli arkeolojik çalışmaların yapıldığı bir yer. İtalyan arkeoloji ekibi Denizli’de kazı çalışmaları yapıyor. Profesör D’Adreia ve Profesör Semeraro ile birlikte bu nedenle bugün buradayız. İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek için de buradaki ziyaretimizin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise ziyaretlerinden dolayı Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’na teşekkür ederek, İtalya ve Türkiye’nin Akdeniz ülkeleri olmalarından dolayı birbirine benzer ve yakın toplumlar olduğunu söyledi. İtalya’nın Avrupa Birliğinde önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Vali Altıparmak şunları söyledi; “Sizleri Denizli’de görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sayın Büyükelçinin ifade ettiği gibi burada birçok alanda İtalya ile işbirliğimiz var. Ama her şeyden önce de Akdeniz toplumları olarak birbirlerine son derece yakın karakter özelliklerini taşıyan iki toplumuz. Kültürel ve sosyal birçok benzer özelliklerimiz var. Tabi bunun neticesinde de güzel işbirlikleri oluşuyor. İtalya Avrupa Birliğinde önemli bir ülke. Bu manada ticareti ilişkilerimizin olduğu, ithalat ve ihracat yaptığımız bir ülke. Dolayısıyla bu ziyaretin bu çerçevede verimli geçmesini istiyorum.”
 
Ziyarette gazetecilerin Pamukkale Hierapolis’teki kazı ve restorasyon çalışmalarının yavaş ilerlemesi nedeniyle uzun sürdüğü yönündeki sorularını cevaplayan Antik Kent İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D’Andria; “Laodikya Antik Kent kazısını yapan Arkeologlar Pamukkale Üniversitesinden geliyorlar. Pamukkale Üniversitesi Laodikya Antik Kentine 15 km ileride, biz İtalya’dan 2 bin 500 km ileriden geliyoruz. Bunun için organizasyon çok zor oluyor. Biz Antik Tiyatronun restorasyonu zamanında burada 7 ay kaldık ama normalde bütün yabancı heyet en fazla üç ay kalabiliyor. Kazılardan sonra kalıntıların okunması vakit alıyor. Pamukkale Üniversitesi’ndeki meslektaşlarımla güzel bir iş birliğimiz var. Onlar da İtalya’ya geliyorlar” dedi. 
 
Denizli halkının Hierapolis Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarının yavaş ilerlemesi nedeniyle uzun sürmesine ilişkin bilgilere vakıf olduğunu ifade eden Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak da, bugün yapılan ziyarette bu konunun da görüşüleceğini söyleyerek; “İlimizde Lodikya, Tripolis ve Muğla ili sınırlarındaki Stratonikeia Antik Kentlerindeki kazı çalışmaları PAÜ’deki Arkeoloji Bölüm Başkanlığında görevli öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hızlı bir şekilde ve yıl boyunca sürdürülüyor. Kazılar kadar kalıntıların okunması da önemli. Ancak tabi ki ben geldiğim günden itibaren de Denizli Halkının bu manadaki gecikmelere ilişkin bilgilerine vakıfım. Haklı olarak ta halkın hissiyatına tercüman olma anlamında biran önce bu bölgeyi ayağa kalkmış olarak görmek istiyoruz. Bu çerçevede de bu konular tekrar değerlendirilecek. Buradaki İtalyan akademisyenler halkın bu hızlı gelişme arzu ve talebini dikkate alıp biraz daha yoğun çalışırlar ya da bu çalışmalar tekrar gözden geçirilir. Kazı çalışmalarının devri de görüşülecek konular arasında bir alternatif ” diye konuştu.