Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği'nin Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla düzenlediği ve 24 saat süren yarışmada toplam 5 kilo 590 gram İsrail sazanı tutan Turab Güner birinci oldu. Yarışmanın ikincisi Osman Demirtaş ve Cengiz Akman ikilisi oldu. İkili toplamda 5 kilo 400 gram balık tuttu. Yarışmada üçüncülüğü ise 3 kilo 560 gramla Ayhan Temiz, Metin Vardi takımı elde etti. Dereceye girenlere çeşitli av ekipmanları hediye edildi. 

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Bu tür organizasyonları destekliyoruz. Avlaklarımızın korunması, göllerimizdeki doğal balıkların korunması hepimizin sorumluluğunda. Bugün güzel bir adım atıldı. Denizli'de bu tür organizasyonların artmasını diliyorum" dedi. Yarışmaya katılanlar baraj göleti çevresinde temizlik yapıp, çöpleri de topladı.

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği Başkanı Halil İbrahim Kartlı, "İsrail sazanı, istilacı bir balık ve diğer balık türlerini tehdit ediyor. Türkiye'de neredeyse yaşamadığı tatlı su yok. Gökpınar Baraj Göleti'nde yayın, aynalı sazan gibi diğer türler de yaşıyor. Ancak, İsrail sazanı çok baskın bir balık türü ve diğer balıkların yumurtalarını tüketiyor. Yarışmayı düzenlemekteki amacımız, hem Gökpınar Baraj Göleti çevresindeki kirliliğe dikkat çekmek hem de ekolojik dengeye katkı sunmak. Yarışmayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.





Zekican Şenkaya