Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Denizli'nin Kale ilçe Belediyesi arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. 
İŞKUR hizmetlerinin Kale Belediyesi’nde uygulanması hakkındaki işbirliği protokolü, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun tarafından imzalandı. İmzanın ardından ise İŞKUR hizmet noktasının açılışı yapıldı. Protokolle, İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara belediye nezdinde hizmet sunulmasının hedeflendiği belirtildi. Hedef doğrultusunda Kale Belediyesi tarafından görevlendirilen bir personele İŞKUR tarafından e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim verileceği ve eğitim alan belediye personelin e-İŞKUR portalı üzerinden, iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu almak, iş gücü uyum programlarına başvuru yapmak, özel sektör işvereninin iş gücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi faaliyetleri yerine getireceği belirtildi. 
Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, protokolle birlikte işverenlerin iş gücü ihtiyaçlarının karşılanarak ve Kale halkının doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak, hem bölge kalkınmasına hem de işsizlik sorununa katkıda bulunulabileceğini ifade etti.