Hükümet tarafından, Kamu kurumlarında personel planlaması yapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek. Kritik bölge olan illerde vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığı da giderilecek.

YENİ KRİTERLER GETİRİLİYOR

İkinci tarama sonrası örgütle doğrudan bağlantılı olmayanların mağduriyetleri de giderilecek. Emniyet, istihbarat birimlerinin hazırladığı riskli isimler listesi dikkate alınırken, incelemelere ilişkin yeni kriterler belirlendi. Bank Asya, FETÖ okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesapları, ortak-kesin kanaat, BYLock gibi parametrelerde temel kriterler tespit ediliyor. Bakan Müezzinoğlu, "Örgütle hiçbir bağlantısı yok ama Bank Asya'dan konut kredisi kullanmış. Bu suçlu olması için bir neden değil. Ancak Bank Asya'daki maaşının üçte birini örgüte vermiş. Bu benzeri ayrıntılarda dikkate alınarak yeni kriterler belirlendi" diye konuştu.

YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Darbe girişimi sonrası devletteki temizlik hareketinde asker, polis, hâkim-savcı, istihbarat başta olmak üzere kritik, stratejik noktalara öncelik verildi. Bu noktalardakiler üst düzey yöneticileri açığa alındı, soruşturmaları tamamlanıp kanun hükmünde kararnameler ile atıldı. Devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başta açığa alma ve ihraçlar yoluyla yüzde 95'lik bölümünün temizlendiği belirtildi.