Denizli belediye önünde eylem yapan DEBA işçileri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin "Hukuksuz Yargı" konulu söyleşisine katılmak için toplu halde, üzerlerindeki çeşitli sloganlar yazılı sendika kıyafetleriyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonuna yürümek istedi. Polis, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle buna izin vermedi. Bu defa işçiler, söyleşide konuşma yapacak olan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’e telefon etti. İşçilerin yanına giden Cihaner, eyleme izin verilmesini isteyerek polislerle tartıştı. Eylemciler arasındaki Nevin Duman isimli bir kadını alıp götürmek isteyince tartışma zaman zaman sertleşti. Milletvekili Cihaner, görevli polis memuruna karşı, "Sana mı soracağım?" şeklinde ifadeler kullandı.

Gerginliğin artması üzerine Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Cihaner'le söyleşiye katılmak isteyen kadın işçiye müsaade etti. İlhan Cihaner eylem yerinden uzaklaşınca işçilerle polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. DEBA işçilerinin daha sonra üzerlerindeki eylem kıyafetlerini çıkarması üzerine polis, söyleşinin yapılacağı Halk Eğitim Merkezi’ne gitmelerine izin verdi. İşçiler burada, DEBA Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri ve hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Söyleşiden önce gazetecilere bir açıklama yapan CHP Milletvekili Cihaner ise, “İnsanların hangi kıyafetle yürüyüp yürüyemeyeceğine ya da kaç kişiyle yürüyüp yürüyemeyeceğine de karışıyorlar. Oysa herkes biliyor ki DEBA işçileri, haklarını almak için mücadele veriyor. Buna bile tahammülü kalmayan iktidarla karşı karşıyayız.” dedi. Cihaner, kendisine fiziki bir müdahale bulunulmadığını ancak olayı TBMM’ye taşıyacağını söyledi.