Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi'nin Sağlıklı Yaşam Kulübü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde ilginç bir etkinlik düzenledi. Teneffüslerde gözlerini ve kulaklarını kapatan öğrenciler, engellilerin içinde bulunduğu zorlukları hissetmeye çalıştı. Merdivenden inerken zorlanan gözleri kapalı öğrenciye, kulakları kapalı öğrenciler yardımcı oldu. Öğretmenler sözel derslerde 8 dakikalığına gözleri kapalı ders anlattılar. Öğrenciler de dersi gözleri bantlı dinleyerek görme engellilerle empati yapmaya çalıştılar.
10. sınıf öğrencilerden Gülsu Gün, “Bize verilen nimetlerin değerini şimdi daha iyi anladım. Gözlerim olmasaydı hiçbir rengi ve hayatımdaki hiçbir güzelliği göremeyecektim. Hep başkasına muhtaç yaşanacak, çok zor bir durum. Bence dünyadaki en büyük zenginlik sağlığımızdır. Bunun için çok şükrediyorum bu nimetleri bize verene.” dedi.
Gözlerini kapatan 11. sınıf öğrencilerinden Dilara Yalçın da, "Teneffüslerde gözlerimi kapatarak dolaştım. Her yer kapkaranlıktı, hiçbir yeri göremiyordum. Her gün hızlıca indiğim merdivenlerde çok zorlandım. Arkadaşlarımın yardımıyla sınıfa ve kantine gidebildim. Gözlerimi açınca çok rahatladım. Gözlerimin ömür boyu kapalı kaldığını hayal edince tüylerim diken diken oldu. Engellileri artık daha iyi anlıyorum." dedi.
Kulüp rehber öğretmenlerinden Reyhan Yılmaztürk, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir farkındalık oluşturmak istedik. Sabahları yaptığımız 15 dakikalık kitap okuma yerine bir törenle bu farkındalığa dikkat çektik. Programda konuşma engellilere temsilen bir gurup öğrencimiz “Bütün Dünya Benim Olsa” şarkısını müzik eşliğinde işaret diliyle sundular. Törendeki tüm öğrenci ve öğretmenler de işaret diliyle şarkıyı eşlik ettiler. Ayrıca görme engellileri temsilen gözleri kapalı fen lisesi öğrencilerimiz gitarla İngilizce bir şarkı seslendirdiler.Bir gurup öğrenciler de bahçede gözleri bantlı öğrencilerle top oynamaya çalıştılar.” dedi.
Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan ise, “Sağlıklı her insan Allah korusun bir engelli adayıdır. Paylaşmak güzel bir erdemliktir, paylaşmak için engel bulunmamaktadır.1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Geçen yıl Dünya Özürlüler Günü kapsamında öğrencilerimizle engellileri ziyaret etmiştik. Bu sene öğrencilerimizin kendilerini engellilerin yerine koymasını sağlamak istedik. Fikir, kulüp öğretmenlerimizle yaptığımız beyin fırtınası sonucu ortaya çıktı.Ülkemizde on milyon engelli bulunmaktadır. Onların da toplumun parçası olduğu akıldan çıkarmadan, vereceğimiz maddi ve manevi desteklerle uyumlu yaşam ortamları oluşturmalıyız. Bir çocuğun dediği gibi “Markalı bir spor ayakkabım yok diye üzülüyordum. Artık üzülmüyorum. Çünkü dün ayakları olmayan bir engelliyi gördüm.” Engellilerimizi sadece bir gün hatırlamak yerine, her zaman destek vermeliyiz. Fırsat verilirse neler yapabileceklerinin geçmişte çok örneği vardır. Bu güzel etkinlikten dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.