Pamukkale Belediyesi Zabıtası, işyerlerinde ruhsatsız faaliyet gösterilmesinin önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri, işyerlerinin yasalara uygun ve ruhsatlı şekilde faaliyet göstermesi için titiz inceleme yürütüyor. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan işyerlerinin yasalara uygun ve ruhsatlı şekilde faaliyet göstermesi için çalışma başlattı.
Müdürlük bünyesinde oluşturulan 6 kişiden oluşan 3 ayrı ekip, özellikle hafta sonları çalışma ruhsatı olmayan işyerlerini denetliyor. 10 gündür devam eden denetimler sonucunda şehirdeki işyerlerinin tamamına yakını denetlendi. 2 işyerinin ise ruhsatsız şekilde faaliyet gösterdiği belirlenerek gerekli ihtar verildi. Denetimlerde ayrıca işyeri açma ruhsatı, hijyen, ürünlerin imalathanesinin kontrolü, yangın tüpü gibi birçok alanda kontrol yapıldı. Yapılan kontrol sonucunda tüm işyerlerinin hijyen kurallarına uygun olduğu belirlendi. Bu arada hafta sonu işyeri açma ruhsatı olmayan işletme sahiplerine ruhsat başvurularını tamamlaması için süre verildi. 

KURALLARA UYULACAK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı açıklamayla işyerlerinin yasalara uygun şekilde faaliyetlerini sürdürmesi için denetimlere devam edileceğini kaydederek, “Amacımız, kurallara uyularak ticari faaliyetin devam etmesi ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde alış veriş yapmalarıdır. Zabıta olarak devletimizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza göstermeliyiz. Ancak kurallara uyulmuyorsa da gerekeni yapmakla yükümlüyüz. Yapılacak 2. denetimde söz konusu eksiklikler tamamlanmaz ise ceza uygulayacağız” dedi.