Denizli genelinde alt yapı hizmetlerini gece-gündüz sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Pamukkale İlçesi'ndeki Irlıganlı Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için bir süre önce çalışma başlattı. Irlıganlı Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacının 2 adet sondaj kuyusundan elektrikli pompaj ve diğer arıtma işlemlerinin ardından karşılandığı ifade edilirken, bu şekilde maliyetin yükseldiği kaydedildi. Bölgeye daha nitelikli ve maliyeti düşük içme suyu temini için proje yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, elektrikli pompaj ve diğer arıtma maliyetleri yüksek olan sistemin terk edileceğini belirtti. 

12 kilometrelik hat döşeniyor
Maliyeti yüksek olan iki sondaj kuyusu yerine bölgeye yakın olan başka bir su deposundan 12 kilometrelik isale hattı döşeyerek Irlıganlı Mahallesi'nin cazibeli suya kavuşturulacağını bildiren Büyükşehir Belediyesi DESKİ, hattın büyük bir kısmının bitirildiğini ifade etti. Irlıganlı Mahallesi'nin kısa süre sonra daha nitelikli olan cazibeli suya kavuşacağı kaydedilirken, yatırımın şimdiden hayırlı olması dilendi.  

Maliyet düşecek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölgenin içme suyu ihtiyacının iki ayrı sondaj deposundan sağlandığını kaydederek, bunun artıma ve elektrik maliyetlerini artırdığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin bölgeye cazibeli içme suyu getirmek için güzel bir proje yaptığını, maliyetin de bu şekilde düşeceğini ifade eden Başkan Zolan, "İhtiyaçları giderip vatandaşlarımızı rahata kavuşturmak adına hangi ilçede, hangi mahallede olursa olsun altyapı ile ilgili çalışmalarımız sürecek. Yatırımımız şimdiden mahallemize ve Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.