İçişleri Bakanlığı "ödül yönetmeliği" kapsamında, arananlar listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırlamış, "www.terorarananlar.pol.tr" adresinde "Aranan Terörist" başlığıyla yayınlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayırmıştı. Listede Denizlili bir kişinin ismi de geçiyordu. Kırmızı listede yer alan Fethullah Gülen FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak aranıyor. Aynı örgüte üye olduğu gerekçesiyle tüm listelerde Gülen dışında 11 kişi daha bulunuyor. Bu isimlerin büyük çoğunluğu ise gri kategoride yer alıyor. Listede 11 kişinin arasında Denizli 1962 doğumlu Aytuğ Nurettin de yer alıyordu. Nurettin Aytuğ FETO/PDY terör örgütü paralel devlet yapılanması üyesi olmakla suçlanıyordu. Gri bültenle aranan Nurettin yakalanmasına yardım edenlere 300 bin TL para ödülü verilecekti.

FETÖ'nün en tehlikeli isimlerinden olan sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ yakalandı. Örgüt mensuplarının Kuzey Irak'a geçişi için çalışma yapan Aytuğ, Kürt yönetimi tarafından Habur'dan Türkiye teslim edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bazı örgüt mensuplarının Irak Kürdistan bölgesine geçişi için alt yapı çalışmaları başlatan FETÖ'nün sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, Kürt yönetimi tarafından tutuklanarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye teslim edildi. Aytuğ'un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 Temmuz tarihlerinde iki PKK'lı yetkili ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek “Öcalan İmralı'da öldürüldü” mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı öğrenildi.

Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı Sözde Irak sorumlusu Aytuğ'un bölgedeki medya kurumlarına 6 aydan buyana Türkiye aleyhine haberler yaptırmaya çalıştığı ve bu konuda bir çok yerel gazeteciyi kullandığı tespit edilirken, Aytuğ'un en son bölgede yayın yapan NRT TV'yi ABD'de örgüt elebaşı ile bir araya getirerek Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı öğrenildi. Diğer taraftan Aytuğ'u Türkiye'ye teslim eden Kürt yetkililer, FETÖ'ye ait okullara el koyma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, FETÖ'ye ait okulların Eğitim Bakanlığına devrini yapacaklarını açıkladı.