Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle hem İsrail’i hem de bu saldırıları görmezden gelen dünya basınını kınadıklarını belirten bir açıklama yayınladı.

DİMDER Dernek Başkanı ve yönetim kurulunun katıldığı toplantıda başkan Erol Uçkan, İsrail, Gazze’de uyguladığı insanlık dışı katliamlarının bir an önce durdurması gerektiğini belirtti. Uçkan, "Uluslararası toplumun ve dünya basınının Gazze’de işlenen cinayetlere seyirci kalmasını anlamak mümkün değildir. Bugüne kadar İsrail’in ağır bombardımanları nedeniyle aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 226 Filistinli hayatını kaybetti. 700 civarında Filistinli de ağır şekilde yaralandı. Gazze’de yalnızca çocuklar, kadınlar ve masum insanlar ölmüyor. Gazze’de insanlık da ölüyor.
Bu katliamı sürdüren İsrail’i ve yaşanan gerçekleri görmezden gelen Dünyanın önde gelen uluslararası yayın kuruluşlarını nefretle kınıyoruz. Onlarca çocuk, kadın ve masum insanın hayatını kaybettiği olayları görmezden gelen dünya basını, bugüne kadar 1 kişinin bile hayatını kaybetmediği İsrail’de, Hamas’ın İsrail’e saldırı yaptığı haberlerini manşetlerini süslüyor. Özgür ve tarafsız gazeteciliğin yüz karası olan bu yayın organlarını insanlığın vicdanına havale ediyoruz." dedi.