AKUT Marmaris Ekibi geçtiğimiz günlerde Datça’da teknelerinin çarptığı kayalıklarda mahsur kaşan 3 İngiliz turisti kurtarmıştı. Alan Cooper, Trevor Clarkve Denis Maher isimli üç İngiliz'i AKUT Marmaris ekibi hem ölümden kurtarmış hem de sabah saatlerine kadar İngilizlere refakat etmişti.
AKUT Marmaris ekibine İngiltere'den bir teşekkür mektubu yollayan Denis Maher, AKUT tarafından kurtarıldıkları için çok şanslı olduklarını belirtti. Maher, mektubunda AKUT üyesi sekiz kişiyi gördüklerinde çok rahatladıklarını ifade ederek, "Ekip üyeleri yanımıza geldiğinde sergiledikleri profesyonellik inanılmazdı. Derhal kontrolü aldılar ve durumumuzla ilgili sorular sordular. Bize sıcak içecek ve yiyecek temin ettiler, durumumuzu değerlendirdiler, iyi olduğumuzdan emin oldular" dedi.
Maher mektubunda AKUT ekibinin başarılı çalışmasını şu cümlelerle anlattı: "Sevgili Akut üyeleri, yukarıdaki tarihte ekibinizin üyeleri tarafından kurtarılacak kadar şanslıydım. Arkadaşlarıma birlikte içinde olduğum teknemiz Kos'un karşısında kayalıklara çarptı ve örgütünüz zor durumda olduğumuz haberini aldı. Bize yolda olduğunuz söylendiğinde ne kadar rahatladığımızı hayal edebilirsiniz.
Elbette biraz beklememiz gerekti, çünkü, sonradan öğrendiğimiz gibi, ekibiniz bizi bulmak için Marmaris'ten gelmiş ve iki tepeyi yürüyerek aşmak zorunda kalmıştı. Sekiz kafa lambası tepede belirdiğinde hissettiğimiz rahatlama muazzamdı. Ekip üyeleri yanımıza geldiğinde sergiledikleri profesyonellik inanılmazdı. Derhal kontrolü aldılar ve durumumuzla ilgili sorular sordular. Bize sıcak içecek ve yiyecek temin ettiler, durumumuzu değerlendirdiler, iyi olduğumuzdan emin oldular. Bütün ıslak giysilerimiz çıkarıldı ve kuru olanlarla değiştirildi, ısınmamız ve elbiselerimizin kuruması için bir ateş yakıldı. Bu da yapıldıktan sonra bizi bırakacaklarını, sahil güvenlik gelene kadar yalnız bekleyeceğimizi düşündük. Ama onlar büütn gece bizimle kalarak moralimizi yüksek tuttular ve bize göz kulak oldular. Eğer onlar olmasaydı eminim hipotermi başgösterecekti ve sonuçları felaket olacaktı!! Bütün ekip üyelerinize ve örgütünüze yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum zira biliyorum ki siz olmasanız bu mektubu yazıyor olamayacaktım. En içten Teşekkürlerimle..."