Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Akademisi bünyesinde görevlendirmek üzere çok sayıda öğretmene ihtiyacı olduğunu resmi internet sitesinden duyurdu.
İŞTE ŞANSLI BÖLÜMLER

THY Aydın Çıldır Havaalanı'nda geçtiğimiz yıl hizmete giren Uçuş Eğitim Akademisi'nde ve akademinin Atatürk Havalimanı'nda eğitime devam eden bölümünde görevlendirilmek üzere öğretmen alımı yapacağını resmi internet sitesinden duyurdu. THY'nin kendi pilotlarını, kabin memurlarını ve ihitiyacı olduğu diğer elemanları yetiştirdiği Uçuş Eğitim Akademisi'nde çok sayıda, Bilgisayar (7ayrı bölüm ), Elektrik-Elektronik (5 ayrı bölüm), Endüstri Mühendisliği (3 ayrı bölüm), Fizik (3 ayrı bölüm), Matematik, İngilizce(2 ayrı bölüm), İstatistik (2 ayrı bölüm), İşletme (2 ayrı bölüm), Uzay Mühendisliği ve Amerikan Kültür ve Edebiyatı dallarında öğretmene ihtiyacı olduğunu duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda başvuracak adayların üniversitelerin ilanda belirtilen bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olma şartı ararken, yüksek lisans derecesinde bölüm şartı olmadığı belirtiliyor. Ayrıca, KPDS/YDS'den 60 puan, TOEFL(IBT)'den 70 puan, IELTS(Academic)'ten 5,5 puan almak ve 01.01.1986 yılı ve sonrası doğmuş olmak şartları istendi.

YAZILI SINAV VE MÜLAKAT OLACAK

Duyuruda, " Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir. İlan, yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır. İlan kriterlerini sağlayan adaylar yazılı sınav ve mülakat aşamalarına davet edilecektir." denildi.