Marmaris'te, 17 yaşındaki İngiliz turistin bıçakla ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunmasıyla ilgili Konya'da gözaltına alınan İ.A'nın Marmaris'te ifadesi alındı. Zanlı ifadesinde, arkadaşı A.D'nin İngilizce bildiği ve turistle konuştuğunu söyledi. İngiliz turisti A.D'nin bıçakladığını söyleyen şahıs bıçaklamadan önce İngiliz turistle birlikte olduklarını itiraf etti. İfadesi alınan şahıs, Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan Marmaris'te polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan A.D (31), İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından "Yağma, kasten yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma" iddialarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

OLAY
Tepe Mahallesindeki bir bahçe içerisinde bir kişinin yerde hareketsiz yattığını fark eden vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, bıçakla yaralanmış ve üzerinde giysileri olmayan kişinin bir süre önce ilçeye tatile gelen İngiliz uyruklu Dwaine W. olduğunu belirledi. İlk müdahalesinin ardından Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı turist, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından polis ekipleri, zanlıları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Çevredeki 217 güvenlik kamerasını inceleyen polis, şahısların eşkallerini belirledi. 24 saat içinde 217 güvenlik kamerasında yapılan incelemede, aşırı alkollü İngiliz Dwaine W.'nin yanındaki A.D. ve İ.A. tespit edildi. A.D. ve İ.A.'nın İngiliz genci kolundan tutarak götürdükleri belirlendi. Polis, Çıldır Mahallesi Şehir Mezarlığı yanındaki bir oto yıkama servisinde çalıştıkları tespit edilen iki şüphelinin kaldıkları lojmana operasyon düzenledi, şahıslardan İ.A'yı Konya'da, A.D'yi Marmaris'te yakaladı.