Kaliteli salamura zeytin ve asit derecesi düşük zeytin yağı üretilen İnceğiz Mahallesinde zeytin üretimine önem verilmesi üzerine ihtiyaç duydukları zeytinyağı üretim fabrikası kuruldu.
İnceğiz Mahallesi sakinlerinin kurdukları İnceğiz Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin girişimleriyle kurulan zeytinyağı fabrikası mahalle sakinleri tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Fabrikamız yokken zeytinlerimizi sıktırmak için mahallemizden uzak yerlere gidiyorduk ve bu bize ekstradan maliyet getiriyordu diyen mahalle sakinleri; “Fabrikamızın kurulması maliyeti düşürecek ve zeytinyağı sıktırmak için uzak yerlere gitme ve oralarda soğuklarda sıra beklemekten kurtulduk.” dediler. 
Mahalleye zeytinyağı fabrikası  kurmak için büyük mücadele verdiklerini belirten  İnceğiz Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Pekçok; “ Bu bizim hayalimizdi bunu gerçekleştirmek için çok uğraştık. Mutluyum, mahallemizin kalkınması için daha yapmamız gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Organik sofralık zeytinimiz ve zeytin yağımız Türkiye’nin her yerinden alıcı buluyor. Asit derecesinin çok düşük olması da kaliteli olduğunu gösteriyor.  Bu fabrikada emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. “ dedi.