İMO Denizli Şube Yönetimi Tavas Belediye başkanı, aynı zamanda İMO Denizli Şube üyesi olan İnşaat Mühendisi Dr. Mehmet Karabay’ı ziyaret etti.

Ziyarette, imo Denizli Şube yönetimine Tavas Belediyesinde son 4 yıl yapılan çalışmalar anlatıldı. Ziyarette Tavas Belediye başkanı Dr. Mehmet Karabay “Tavas’ta yapılan çalışmalardan en fazla alt yapı çalışmalarını önemsediklerini ve alt yapı çalışmalarına başladıklarında ne kadar haklı olduklarını gördüklerini” söyledi. “Alt yapı çalışmaları sırasında kanalizasyon ile içme suyunun iç içe olduğunu, bazı bölgelerde 1940’lı yıllardan kalma kanalizasyon menfezlerini, kanalizasyon sularının da karıştığı asbestli içme suyu şebekelerinin bulunduğunu gördüklerini, çalışmalar sonunda içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin tamamen birbirinden ayrıldığını” belirtti. Karabay “alt yapı çalışmalarından sonra daha önce düzgün bir yüzeyi ve kaldırımları olmayan Tavas yollarının yenilendiğini, Tavas’a semboller ve anlamlar içeren bir meydan kazandırıldığını” anlattı. Tavas Belediye başkanı Dr. Mehmet Karabay “Son olarak nüfus olarak Denizli Belediyesinin elli de biri olmalarına rağmen, aynı sürede Denizli Belediyesinin onda biri kadar alt yapı ve üst yapı yatırımı yaptıklarını” söyledi.

Ziyarette İMO Denizli Şube Başkanı Hayri Ün ise “Tavas’ı 6-7 öncesinde gördüğünü, şimdi ise alt yapı ve üst yapıda verilen mühendislik hizmetleri ile Tavas’ın çok çehresinin değiştiğini ve yapılan alt yapı çalışmalarının çok doğru ve yerinde çalışmalar olduğunu” söyledi. Bunun yanında “Tavas Belediyesinde görev yapan inşaat mühendislerinin ve Belediye başkanının İMO Denizli Şube üyesi olmalarından dolayı ayrıca mutluluk duyduklarını” belirtti. Ün, “Tavas Belediye Başkanımızın doktora tez konusu “Uluslararası İnşaat Sektöründe Politik Risk”tir. Kendisi bu konularda uzmandır ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı da yapmıştır. Sayın Dr. Karabay, ilçe belediye başkanlığının yanında uzman olduğu konularda da Denizli’ye faydalı olmalıdır.” dedi. Ziyarette İMO Denizli Şubesi yönetim Kurulu Üyeleri, Fatih Caner, Hüseyin İnamlık ve Okan Pala’da bulundu.