KARABÜK (CİHAN)- Karabük'ün Eflani ilçesinde imam olarak görev yapan 37 yaşındaki Hüseyin Lütfi Ersoy, Eflani, Karabük ve bölge hakkında çeşitli araştırmalar yaparak bunları 7 değişik kitapta topladı.
Eflani'nin çeşitli köylerinde imamlık yapan Hüseyin Lütfi Ersoy Eflani, Karabük ve Bölgenin tarihi, fauna, folkloru hakkında bir çok araştırma yaparak, dil, lehçe, şive, adet, gelene, görenek, hurafe, camiler, türbeler, çeşmeler ve arkeoloji hakkında 7 kitap yazdı. Bu kitaplardan en ilginci ise Eflani'de artık yapılmayan ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini anlatan, "Eflani Yemek Kültürü ve Eflani Mutfağı” isimli kitap oldu.
İmamların sadece görevlerinin dini bilgileri insanlara anlatmak olmadığını belirten imam Ersoy, "Bize verilen misyon ve vizyon gereği hem dinimizi, hemde milletimizi nasıl memnun ve mutlu edebiliriz çabası içinde görev yaptığımız köyler de elimizden geldiği kadar bazı araştırmalar yaptık bu araştırmalar sonunda Eflani, Karabük ve Bölgenin tarihi, fauna, folkloru hakkında bir çok araştırma yaparak, dil, lehçe, şive, adet, gelene, görenek, hurafe, camiler, türbeler, çeşmeler ve arkeoloji hakkında bilgileri 7 kitap da topladık. Bu eserleri Bayram, Kadir geceleri, cenaze veya Mevlit gibi toplantılarında halkımızdan duyduğum hikaye, mani, aynı zamanda masal yöre ile ilgili farklı, farklı deyişleri, lehçeleri, şiveleri not alarak yaptığım araştırmalar ile meydana getirdim." CİHAN