Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Hatipoğlu Cami imamı Ziya Hayta, görev yaptığı camiden başka bir camiye gönderilmesine isyan etti. Kendisinin Türkiye’deki sayılı imamlardan olduğunu belirten Ziya Hayta ailesine kendisini Denizli İl Müftülüğü önünde yakacağını söyledi. Bunun üzerine imam Ziya Hayta’nın kızı il müftülüğü önünde beklemeye başladı. Bu sırada sık sık telefonla babasına ulaşmaya çalışan kızı çaresiz şekilde beklemeye devam etti. Daha sonra yaya bir şekilde elinde benzin bidonu ile müftülüğün önüne gelen imam Ziya Hayta, eşi ve kızının tüm çabalarına rağmen benzini başından aşağı döktü. Başından aşağı benzini döktükten sonra eline çakmağı alan imama kızı engel oldu. Kızının gözyaşlarıyla engel olmaya çalıştığı imama çevredekiler de müdahale etti. Çevreden bir vatandaş damacana suyu imamın başından aşağı dökerek benzinin etkisini önlemeye çalıştı. Gazetecilerin de müdahale ederek elinden çakmağı aldığı imam bir süre sonra başının havluyla silinmesiyle kendine geldi. Bu sırada Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı aracıyla gelerek imamın yaptığına aldırmadan müftülük binasına girdi.
Kendisine gelen imam Ziya Hayta, kendisine yapılanları kabul edemediğini söyledi. Kendisinin Türkiye çapında bilinen bir imam olduğunu belirten Hayta, ‘’1993 yılında Kırım’da görev yaptım. İyi derece Rusça bilirim. Değişik illerde de görev yaptım. Ancak son görevlendirme yapılan yeri kabul etmiyorum. Mahalle nüfusu 12 olan ve Cuma Namazı’nda dahi kimsenin olmadığı bir yere beni görevlendirdiler. O kadar dilekçe yazdım. Benimki Rusça bilen, Türkiye 2. Si olan bir imamı Cuma Namazı’nda dahi 3 kişinin geldiği bir yere beni atıyorlar. Bu haksızlık’’dedi.
Olayın ardından polis ekipleri de geldi. İmamın basın açıklamasını dinleyen ekipler daha sonra Ziya Hayta’yı gözaltına aldı. Ziya Hayta ile birlikte polis aracına kızı ve eşi de bindi. Kızının bu anlarda sürekli gözyaşı döktüğü görüldü.