Yapımı tüm hızı ile devam eden Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi inşaatına giderek buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ile Belediye Başkanı Osman Zolan Denizli'ye böylesine önemli bir kompleks kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

''Nihat Zeybekci'nin Emeği Çok Büyük''
Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nin sahip olduğu özellikler bakımından Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, bu önemli projenin Denizli'ye kazandırılmasında Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin büyük emeklerinin bulunduğunu, bu proje ile ilgili ilk çalışmaların kendisinin başkanlığı döneminde başladığını ve bugünkü gelinen noktanın kendileri açısından gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nin Denizli'nin bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Denizli'yi önemli 'ilk'lerle tanıştırmaya devam edeceklerini söyledi.

''Arkadaşlarımı Tebrik Ediyorum''
Denizli Belediyesi'nin başarılı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Türk Spor Oyunları Kompleksi'nin hizmete sunulmasının ardından Denizli'nin geleneksel Türk spor oyunlarında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli merkezlerinden biri olacağını söyledi.

8 yıllık hizmet dönemine baktıklarında, tüm Türkiye'ye örnek bir hizmet destanı ile karşılaştıklarını ifade eden Nihat Zeybekci, bu destanda emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra alanı gezerek yetkililerden bilgi alan Milletvekili Nihat Zeybekci ve Başkan Osman Zolan kompleksin bu ay içerisinde hazır olacağını söylediler.

Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi
Adalet Mahallesi Kaynarca Caddesi üzerinde bulunan 80 bin metrekarelik geniş alan üzerinde inşa edilen Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde bir atletizm sahası ile bir rahvan at yarışı sahası yer alıyor. Buraya getirilen atların barınması için her türlü imkanın sağlandığı komplekste, büyük eğitim salonları da yer alıyor.

Kompleksin diğer bölümünü oluşturan atletizm sahasında ise ciritten gülleye kadar pek çok ata sporu yapılabiliyor. Tesis içinde idari bina, hakem odaları, kafeterya ve otopark gibi pek çok sosyal donatı da yer alıyor.