Toplantıya Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Farabi Sağlık Koleji Kurucu Başkanı Nurettin Sert, Okul Müdürü ve Kurucu üye Baki Bağadır, Kurucu İhsan Okan Çakanel, İdari Koordinatör Erdem Koyun katıldı.

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, gençlerin mesleki gelişimlerine destek olduklarını belirterek “Mesleki Eğitimin”önemi çok büyüktür. Bizler de Tekden Hastanesi olarak gençlerimize hastanemizde staj imkânı sağladık. Sağlık sektörünün içinde bulunduğu personel eksikliğini gündeme getirecek olursam burada nitelikli sağlıkçıların yetişmesi için uğraş vereceğiz” diye konuştu.

Özel Denizli Farabi Sağlık Koleji Kurucu Başkanı Nurettin Sert ise yaptığı açıklamada; 2013-2014 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayan okulumuz 456 öğrencilik bina kontenjanına sahiptir.Okulumuzda, öğrencilerimiz için teknik ve mesleki beceri ile ilgili,her türlü araç gereç ve laboratuvar bulunmaktadır. Okulumuz fiziki anlamda öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek yapıya sahip olup hali hazırda 9,10 ve 11. sınıflarda öğrencilerimiz eğitim öğretim görmektedir, dedi ve devam etti: 11.sınıf öğrencilerinin mesleki eğitimleri ile ilgili Denizli’de ve tüm Türkiye’de öğrencilerin hastanelere yerleştirilmesi konusunda çeşitli sorunlar yaşanmıştır. Bu süreç yaklaşık üç ay devam etmiştir. Bu süreç Denizli Özel Tekden hastanesinin konu ile ilgili yapıcı ve sıcak yaklaşımları sayesinde Farabi Sağlık Koleji Yönetim Kurulu tarafından aşılmıştır. Başta Denizli Özel Tekden Hastanesi Başhekimi UZM DR. Yusuf Polat, Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Başhekim yardımcısı DR. Ahmet Necip Kundak, Başhemşire Tijen Kurt olmak üzere tüm Tekden ailesine Farabi Sağlık Koleji Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.
Öğrencilerimiz Denizli’nin en iyi sağlık hizmeti veren Özel Tekden Hastanesinde mesleki eğitimlerini en iyi ve donanımlı şekilde tamamlayacak olup oradaki hekimlerden zaman zaman eğitim seminerleri alarak mesleki ve akademik kariyerlerine artı sağlayacaklarından dolayı kendimizi gururlu ve mutlu hissediyoruz.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ PARLAK”

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise; sağlık hizmeti vermenin çok zor ama ulvi bir hizmet olduğunu belirterek mesleği seçen öğrencileri ve onları yetiştiren eğitimcileri kutlayarak başladı sözlerine. Işık, “Nitelikli bir sağlık çalışanın işsiz kalması gibi bir durum söz konusu bile olamaz ve diğer sektör çalışanlarına göre çok daha fazla kazanç sağlayabileceği ortada. Sektörümüzde nitelikli sağlık personeli ihtiyacı her geçen gün artarak devam ediyor. O yüzden bu alanı seçen gençlerimiz çok isabetli bir seçim yapmışlar. Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de usta çırak ilişkisi olmazsa olmazlardan biridir. Onun için öğrenciler staj dönemleri dâhil her fırsatta hastanemize gelip gözlem yapabilirler. Farabi Sağlık Koleji ile öğrencilerimizin stajına yönelik gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmamız umuyorum ki gençlerimizin geleceğine fayda sağlayacaktır.” dedi.