Türkiye’de son zamanlarda geçen gergin ortamın bir türlü dinmediğine dikkat çeken DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, ülke genelinde yaşanan gerginliğin sona ermesi için ilk adımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılması gerektiğini söyledi. 
Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, ülke genelinde yaşanan gerginliğin bir an önce dinmesi için ilk adımı Başbakan’ın atmasının gerektiğini aktardı. Ülkenin ardı arkası kesilmeyen gösterilerle meşgul edildiğini belirten Sözkesen, “Aşırı güç kullanan polisle halk arasında yaşanan olaylarda, hem vatandaşlar hem de polisler yaralanıyor hatta bu olaylar ne yazık ki istenmeyen can kayıplarına da yol açıyor.  Canı yanan her iki taraf da vatandaşımız-kardeşimiz, her ikisinin kaybı milletin ortak acısı.  Cereyan eden olaylar kadar Sayın Başbakanımızın olaylar ve ölümlerle ilgili demeçleri bizi sürekli dünya gündemine taşıyor. Bu durum vatandaş olarak onurumuzu zedelerken,  dışarıdan ülkemizin riskli görülmesine sebep oluyor. Ülkemiz bu yüzden son zamanlarda riskli ülkeler arasında, iş dünyası ise tedirgindir. 

Her açıklamada polisi ve halkı sakinleştirip barıştıracak tek kuvvetin iktidar olduğunu vurguluyor, olaylar karşısında daha yumuşak, daha insancıl yaklaşımlarda bulunması gerektiğini belirtiyoruz.
Ne var ki bugüne dek bu hoşgörülü beyanatla karşılaşamadık. Daha geçtiğimiz günlerde "ölen ölmüştür gitmiştir" sözüyle yine kamu vicdanını derinden yaralanmıştır. Halkın öfkesini ve nefretini beslemek, acılarını önemsizleştirmek, Sayın Başbakanı hiçbir şekilde “iyi” bir neticeye ulaştırmayacaktır. Muhalefetin de ölümler sebebiyle iktidarla zıtlaşması, halkın galeyanını artırmaktadır. Muhalefet elbette yönetimi eleştirecektir ama eleştiriler kişiselleştirilmeksizin, düzenlemeler eleştirilmelidir. Acılar, parti liderlerinin birbirlerine söylenmelerinde malzeme edilmemelidir” dedi.