MHP adayı Ümit Bahtiyar, seçim çalışmaları çerçevesinde Ulus ve Kıbrıs Şehitler caddesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatan talebe yurdunun kermesine katıldı.   
Başkan adayı Bahtiyar, yönetimde ortak akılın en önemli gereklilik olduğuna inandığını belirterek, “Günümüzde yönetim kavramına farklı anlamlar yüklenmektedir. Bize göre ise yönetimde ortak akıl en önemli  gerekliliktir. 30 Mart’ta mührü aldığımızda şeffaflık ve ortak akıl en büyük ilkemiz  olacak. Herkesin yönetime dahil olacağı,  söz geçirebileceği ve ulaşabileceği bir yönetim oluşturmak ana hedefimizdir” dedi.
Her mahallede halkın Pamukkale belediyesine rahatlıkla ulaşabileceği iletişim masaları kuracaklarını kaydeden Bahtiyar, “Vatandaşlarımız, belediye ile ilgili herhangi bir sorun ya da sıkıntıyla karşılaştığında bu masalara başvuracak ve zaman kaybetmeden sorunu çözüme kavuşturulacak. Kuracağımız komisyonlar ve karar alma mekanizmalarında ilgili meslek odalarının temsilcilerine yer vereceğiz ve görüşlerine başvuracağız. Mahallelerimizde gerçekleştirilecek olan yatırımlara muhtarlar başta olmak üzere mahallenin ileri gelenlerinden oluşacak bir komisyonla karar verilecek. Karar alma mekanizmalarında kesinlikle gençlerimiz de söz sahibi olacak”  diye konuştu.  
Sağlıklı, temiz yaşanabilir bir çevrede yaşamanın her vatandaşın hakkı olduğunu kaydeden Bahtiyar, “Bölgemizde bulunan Gökpınar havzası üzerine yeni arıtma tesisini hemen hayata geçireceğiz. Jeotermal, rüzgar, güneş gibi doğal enerji kaynaklarının kullanımı teşvik edeceğiz. Çevre politikaları çağdaş yönetimlerde birincil politikalar arasında yer almaktadır. Bizler için de çevrenin korunması gelecek nesillere borcumuzdur. Bu nedenle temiz, yaşanabilir, örnek gösterilen bir ilçe için  sizlerden 5 yıllığına yetki istiyorum” ifadelerini kullandı.
Bahtiyar ayrıca hayatını kaybeden Türk Büro Sen eski Başkanı Halil İbrahim Çubukçu’nun kızının cenaze namazına  katıldı