Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile ilçelerde Yatırım Değerlendirme ve İstişare Toplantıları gerçekleştiriliyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Serinhisar ve Acıpayam'da gerçekleştirilen toplantılarda yatırımları aktardı. 
Acıpayam'daki yatırımlar, sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlendi. Toplantıya, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, daire müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

ACIPAYAM AYNI İMKANLARA SAHİP OLACAK
Başkan Zolan ise, 30 Mart sonrası büyükşehir yapılanmasını en iyi şekilde yapma konusunda gayret sarf ettiklerini belirterek, "İnsanlarımızın bu geçiş döneminde sıkıntı çekmemesi adına, olumsuzluk yaşamaması adına yoğun bir çalışma içerisine girdik. İnşallah bu çalışmalarımız gayretlerimiz devam edecek" dedi. Başkan Zolan, toplantının değerlendirme bölümünde ise şunları kaydetti: "Acıpayam'da güzel yatırımlar yapmaya başladık. İnşallah 2015 yılında da ilave yatırımlarımızla Acıpayam'da yaşayan insanlarımızın mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacağız. Çünkü biz dedik ki; 'Denizli'de ne varsa, Denizli'nin merkezindeki insanlarımız ne yaşıyorsa, Acıpayam'daki kardeşlerimiz de aynı imkanlara sahip olacak' dedik. Bu sözü söyledik ve yerine getireceğiz. Yerine getirebilmek için de gece gündüz çalışıyoruz." Acıpayam'da itfaiyenin 5 noktada 24 saat nöbet halinde olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Denizli'de itfaiye hizmetleri ne ise burada da aynı şekilde, su kanal hizmetlerimiz ne ise burada da hizmetlerimiz aynı şekilde devam edecek. İnşallah 2015 hem Denizlimiz için hem Acıpayamımız için yatırım yılı olacak" dedi.

ACIPAYAM'DAKİ YATIRIMLAR 
Akalan Barajı'nın 2015 yılı başında su tutmaya başlayacağı müjdesi verilen toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Acıpayam'da yaptığı yatırımlar anlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Acıpayam'da refüj, meydan bakım ve düzenlemesi, çöp konteynırı, park ve halı saha yapımı işleri için 1.345.000 TL, asfalt kaplama ve yama işleri için 1.818.000 TL, yol yapım çalışmaları için 940.000 TL ve DESKİ tarafından ise 5.153.000 TL olmak üzere 9.256.000 TL yatırım gerçekleştirdiği kaydedildi.

SERİNHİSAR'A BÜTÇEDEN REKOR PAY 
Yatırım Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nın bir ayağı da Serinhisar'da gerçekleşti. Başkan Zolan ise, 30 Mart öncesinde de ilçelere bir çok gezi düzenlediklerini belirterek, "Bugüne kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Serinhisarımız'a 4 milyonun üzerinde yatırım yapmışız, bütçeden pay ayırmışız. İnşallah 2015'te bu daha da fazla olacak. Belki 15 milyona varan pay ayıracağız. Burada Belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla birlikte daha güzel işleri yapmanın gayreti içinde olacağız. Büyükşehir olduk, artık 24 saat nöbet tutan bir itfaiye sistemi kurduk. Araçlarımız daha güvenli, artık bir afet, yangın olduğunda Allah korusun çağırdığınızda size ulaşabilecek bir sistemi kurduk. 'Denizli'de ne varsa buralarda da olacak' demiştik, itfaiye, cenaze hizmetleri, her şeyiyle büyükşehir noktasında karşılıyoruz" dedi. Özellikle altyapı, içme suyu, kanalizasyon anlamında acil olan konuları yapma gayreti içinde bulunduklarına dikkati çeken Başkan Zolan, "Asfalt ile ilgili çalışmalarımız da başladı. Kefe Yaylası'na giden noktada bir asfalt çalışmamız oldu. Tabi bunlar hep başlangıç daha yolun başındayız. İnşallah beş yılın sonunda Serinhisarımızın, Denizlimizin çok güzel noktalara geldiğini hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

KEFE YAYLASI'NA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ

Serinhisar'a güzel bir salon kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını, yeni kurulan Cumhuriyet Mahallesi'nin altyapı ve içme suyu ihtiyacını gidereceklerini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İlçe belediyeleri ile büyükşehirin kendi aralarında bir görev dağılımı var. O görev dağılımı çerçevesinde işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah kimde imkan varsa kimin eli genişse seferber olacağız. Sayın Başkanımız güzel bir meydan oluşturdu. O meydanı da şöyle insanlarımızın, hanım kardeşlerimizin, büyüklerimizin, beylerin oturup dinlenebileceği güzel bir meydan düzenlemesi olsun arzusundayız. Büyükşehir olarak Serinhisar Belediye Başkanımız ile birlikte inşallah ilk işimiz o olacak. O konuda da içiniz rahat olsun. Serinhisar'ı çok seviyoruz. Bir de tabi Kefe Yaylası ile ilgili bir proje çalışması yaptık. Şu anda devam ediyor. Bina, restoran ve aydınlatma ile ilgili çalışma yapacağız. İnşallah Mayıs-Haziran ayına yetiştirmeye çalışacağız. Kefe Yaylası Denizli'nin ilk yaylayla tanıştığı yer. İnşallah oraya gözümüzün bebeği gibi bakacağız."

YATAĞAN'A DA MÜJDE
Yatağan'da altyapı ile ilgili ihtiyaçlar karşılandıktan sonra üstyapıya geçileceğini ifade eden Başkan Zolan, Yatağan'da bıçak imalatı yapan esnafın küçük ölçekli bir sanayi sitesi talebi ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Yatağanımızın sanayi sitesi ile ilgili talebi var, bunu da hep beraber masaya yatıracağız. Sanayi sitesini projelendirme, bakanlıklar noktasında ne yapılabilir gayret sarf edeceğiz. Biz Serinhisar'ı seviyoruz, Serinhisar'da bizi seviyor. İnşallah bu işleri yaptığımızda karşılıklı güvenimiz oluşacak. İnşallah 2015 Serinhisarımız, Denizlimiz ve ülkemize güzellikler getirsin" dedi.