Sağlık Bakanı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ne soru önergesi veren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ilçelerde yaşayan vatandaşların ilçe hastanelerinden tam olarak hizmet alamadığını söyledi.
Basmacı, birçok ilçe hastanesinde branş doktoru bulunmadığını da önergesinde gündeme getirerek, Kamu Hastaneler Birliği’nin ilçe hastanelerinden bazılarını vatandaşa hizmet veremez duruma getirdiğini de kaydeden Basmacı: “Doktorsuzluktan bazı ilçe hastaneleri kapanmak üzere. Vatandaşlarımız muayene ve tedavi olabilmek için il merkezine gelmek zorunda bırakılmakta. İllerdeki hastanelerin yükü azaltılması gerekirken, plansız uygulamalar vatandaşlarımızı hastane hastane dolaşmaya sevk etmekte.” dedi.
Sağlık Bakanı Akdağ’a, Tavas Devlet Hastanesi’nde bazı operasyonların neden yapılmadığını ve hastanedeki Doktor kadrosu eksikliğini de soran CHP Milletvekili Melike

Basmacı, önergesinde şu soruları dile getirdi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98.ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygıyla arz ederim.

Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 2015 Nüfus verilerine göre Tavas İlçesi’nin toplam nüfusu 45.214 kişi. Denizli nüfusunun % 4,55’i Tavas İlçesi’nde yaşamaktadır. Yoğun nüfus yapısından dolayı Tavas İlçemize 101 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesi yapılmış ve 06/08/2016 tarihinde hizmete açılmıştır. Son zamanlarda edindiğimiz bilgilere göre, Tavas Devlet Hastanesi’nde yeterli sayıda ve branşta doktor olmadığı, Tavas’tan Denizli merkeze bazı doktorların çekildiği ve operasyonların yapılamadığı yönündedir.

Buna göre;

Soru 1-Tavas Devlet Hastanesi’nde hangi branşlarda uzman doktor bulunmaktadır? Hastanenin norm kadro açısından uzman doktor sayısı bölümler bazında nedir? Norm kadro tam olarak hizmet vermekte midir? Hastaneye atanan doktorlar geçici görevle mi gelmektedir? Şu an hastanenizde geçici görev yapan kaç doktor vardır?
Soru 2-Tavas Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorlardan kaç tanesi merkeze çekilmiştir? Bu doktorlar niçin merkez hastanelerine çekilmiştir? Hastanelerde neden operasyonlar yapılmamaktadır ?
Soru 3-Tavas Devlet Hastanesi son bir yıl içinde ne tür operasyonlar yapmıştır? Bu operasyonların bölüm bazında sayıları nedir ?
Soru 4-Eski Tavas Devlet Hastanesi’nin durumu nedir? Eski hastane yıkılacak mıdır? Yıkılacak ise yerine ne yapılması planlanmaktadır?
Soru 5-101 Yataklı yeni hastanenin ihale rakamı nedir?  Hastane tamamlandığında kaç TL’ye sonuçlandırılmıştır?