Çanakkale Şehitliği’ni görme fırsatı sunan Çanakkale Gezileri’ne katılan ilk kafile unutulmaz anılarla geri döndü. Geçtiğimiz hafta Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da katıldığı bir törenle Çanakkale’ye uğurlanan ve 8 Mayıs Cuma günü geri dönen 45 kişinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

2.kafile için hazırlıklar tamamlandı.

İkinci kafileye yönelik Merkezefendi Belediyesi Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan  Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç katılımcılara dikkat etmesi gereken hususları aktardı. Başkan Yardımcısı Kılıç, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle ilçemiz sınırları içinde yaşayan 5 bin vatandaşımızı Çanakkale ve Bursa’ya götürüyoruz. Bu projemize ‘Tarihe yolculuk’ adını verdik. Bu geziyle bu vatan uğruna atalarımızın nasıl bedel ödediğini vatandaşlarımıza gösterme hedefindeyiz. Başvuru yapan tüm vatandaşlarımızı ekim ayının sonuna kadar götürmeyi hedefliyoruz.”dedi.

Gördüklerinizi anlatın

Çocukların son dönemlerde televizyon ve internete teslim olduğunun da altını çizen Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, “Gezdiğiniz gördüğünüz yerleri muhakkak sizden sonra gelen nesillere anlatmalısınız. Bu vatanın nasıl elde edildiğini anlatmamız gerekiyor. Kültürel miraslarımızı da anlatmamız gerekiyor. O yüzden bu geziyi düzenliyoruz. Maalesef şimdiki nesil internete ve televizyona teslim olmuş durumda. Muhakkak gezilen görülen yerleri anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.  
Yola çıkacak olan kafile üyeleri de Çanakkale ve Bursa’ya gitmekten dolayı memnun olduklarını söyleyerek Merkezefendi Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Kafile bugün (12.5.2015) 20:30’daMerkezefendi Belediyesi önünden hareket edecek.