Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törende, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Sayın Bakanımızın başkanlığında başlanan o yürüyüşte Denizlimizin her yerinde hizmet destanları yazıldı. Bugünde aynı anlayışla, aynı güzellikle, aynı yürüyüşle hizmet destanlarını devam ettiriyoruz" dedi.

Proje ile 201 kilometre içme suyu hattının tamamen değişeceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Artık eski hiçbir içme suyu hattı kalmayacak. İçme suyu hatlarımız sağlığa olumsuz etkileyecek herhangi bir sıkıntı yaşatmayacak. 165 kilometre kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. Artık eskisinden hiç bir santimetre kanalizasyon hattı kalmayacak. Baştan aşağı yenilenecek. Hiçbir yerde eski hatlar kullanılmayacak. Bu bölge yağmur suyu hattıyla tanışmamıştı. Izgaralar kanalizasyon hatlarına bağlıydı. Hafif bir yağmurda bile o kanalizasyon hatlarının kaldırmaması sonucu evlerin bodrumlarında, işyerlerimize sular basıyordu, hem de kirli sular basıyordu. Artık bundan sonra Deliktaş, Fatih İncilipınar, Cumhuriyet Mahallesi'ne, şehrin merkezinde 2009'da başlatılan alt yapı projesinde ne yapıldıysa inşallah burada o yapılacak. Yağmur suyu hatlarıyla beraber evleri su basmayacak. Toplam 38 kilometre yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. Allah kazasız belasız bu işi yapmayı; hep beraber başta Sayın Bakanımızın önderliğinde çalışma arkadaşlarımızla birlikte yapmayı nasip etsin" diye konuştu.

 "Toz-çamur olacak"

Alt yapının zor iş olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Alt yapı yaparken toz, çamur olur, çok şikayetler oluşur. Ama biz 2014 seçimleri öncesi bir çok yerde anlaştık. 'Toz-çamur olacak razı mısınız?' dediğimizde hep beraber 'razıyız' dedik. Onun için sizlere rahatsızlık vereceğiz. Toz olacak, çamur olacak. Belki yazın pencerenizi açamayacaksınız, kışın çamur olacak ama o mücadelenin yatırımın sonunda inşallah güzellikler olacak." Alt yapı tamamlandığında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile beraber üst yapıya başlayacaklarını ifade eden Başkan Zolan, "Baştan aşağı kaldırımlar, sokaklar, caddeler sıfırdan yapılacak, Delikliçınar'da ne varsa aynısı bu bölgelerimizde de olacak. İnşallah bundan sonra Dokuzkavaklar, Anafartalar, Sevindik Mahallesi'ne doğru bu alt yapımızı yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki birlikteliğimiz olsun, yeter ki kol kola girip işbirliği yapalım Allah yolumuzu açık etsin, inşallah bu işlerin altından hep beraber kalkalım. Temennimiz odur" dedi.