Termal kaynak zengini Denizli’yi sağlık turizminde istenilen noktaya getirmek için çalışmalar sürüyor. Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan’la İzlanda’ya termal alanları inceleme giden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İzlanda ve  öncesinde de Almanya ile Çek Cumhuriyetine giderek termal sağlık turuzmini nasıl yaptıklarını yerinde inceledik. Her ülkenin kendine özü jeotermal kaynaklarını işletme sistemi var. Biz elde ettiğimiz bilgileri Pamukkale-Karahayıt olmak üzere o bölgenin tamamını ayağa kaldırmak için kullanacağız” dedi. 

Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 5 gün süren İzlanda gezisinden döndü.
İki belediye başkanı, Türkiye Beleidyeler Birliği (TBB) ve Jeotermal Kaynaklı Kentler Birliği heyetinin İzlanda’daki toplantısına katıldı, bölgede incelemelerde bulundu. Toplantının önemli bir gündem maddesini de termal kaynak zengini Denizli oluşturdu. İzlanda'daki jeotermal kaynaklardaki incelemeleri hakkında bilgi veren Başkan Gürlesin, şunları söyledi, “İzlanda incelemesi kısa süre önce Almanya ve ÇEK Cuhmuriyeti incelmesinin bir benzeriydi. TBB ile Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla İzlanda’da termal turizmi inceledik. İzlanda bu yolda belirli bir mesafe katetmiş ülkedir. Elektiriği bile bu kaynaktan üretiyorlar. Jeotermal yatırımları ve sağlık turizmini bizzat yerinde inceledik. Bunları göresel anlamda görüp kendimize neler kazandırabiliriz belirlemek için ziyaret ettik. Denizli’den Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’la birlikte heyette yer aldım. Güzel bir çalışma programı oldu. Her ülkenin kendine özü jeotermal kaynaklarını işletme sistemi var. Biz bunların hangilerini ne şekilde kendimize uyarlayabiiriz bunları değerlendirdik. Bu amaçla öncelikle Karahayıt olmak üzere o bölgenin tamamını ayağa kaldırmak istiyoruz.”

BİZİM AVANTAJIMIZ VAR AMA...
Karahaıt, Pamukkale ve Akköy’ün İzlanda’daki jeotermal kaynaklara göre birçok avantajı bulnudğunu ifade eden Başkan Gürlesin, “Bizdeki suyun sıcaklığı oradaki suyuyla bile karşılaştırılamaz. Burada 365 günü 360 günü güneşli geçiyor orada ise yılda 10-15 gün ancak güneş oluyor. Yıllık gündüzleri sıcaklık ortalaması ise 13-15 derece arasındadır. Bu açıdan Denizli büyük bir avantajla öne çılıyor. Bunun yanında tarihi kentlerimiz var. Termalimizi ve avantajlarımızı göz önüne alıp iyi bir planlamayla pazarlarsak ben dünyada çok iyi bir noktaya geleceğimizi söyleyebilirim. Bunun içinde bu alanda Türkiye’de bir numara olmamız gerekmektedir. Bunun olabileceğini tespit etik. Güzel şeyler yapmak istiyoruz. Jeotermal kaynaklarımızı sağlık turizmine yönlendirirsek 3 haftaya kadar çıkan tedavi dönemine bile ulaşabiliri. Tabiki eksikliklerimizi de bu gezilerle ortaya çıkardık.  Peyzaj, kent mimarisi ve çevre düzenleme alanında eksiklikler var. Şuan Karahayıt’ta oturacak güzel bir parklarımız olmalıdır. Mevcut durum bu şekildedir. Biz bu bölgeleri planlamadan geçireceğiz. Dört dörtlük planlama yapıp bu bölgeyi birlikte değerlendiriyoruz. Karahayıt’ta termal sağlık merkezleri ve çevre düzenlemeleri yapılırken Akköy’e de golf sahaları yapmayı düşünüyoruz. Gelen turistleri buralarda tutup tedavi olmalarını amaçlıyoruz” dedi.