Özel Haber / Sena Kuru

31 Mayıs 2010 tarihinde Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Pamukkale Üniversitesi Kampüsü alanında yapılması planlanan cami inşaatı için proje yarışması başlattı. Son seçici kurul ikinci değerlendirme tarihi 15 Ağustos 2010 olarak belirlendi. Yapılan duyuruda sunulacak projelerin üniversite alanı yakınında olması sebebi ile geleceğe referans veren ve bir takım kötü örnekleri taklit etmeyen bir yaklaşımla projelendirilmesi beklenildiği ifade edildi. Caminin yalnızca Denizli için değil Ege bölgesinde hatta tüm Türkiye'de örnek gösterilen bir cami olması hedeflendiği belirtildi.

Proje kapsamında 4 bin 500 kişilik, 6 bin metrekarelik alanda cami ve külliye kapsamında gerçekleşecek inşaatın temel atma töreni 17 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Caminin ilk açılışını dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 20 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdi. Fakat açılışı yapılmasına rağmen ibadete açılmayan caminin bir sonraki açılışı ise 2014 yılının Ramazan ayının arifesinde Ekonomi Bakanı Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Pamukkale ilçe Müftüsü Musa Bilgiç ve çok sayıda vatandaş ile ikinci kez yapıldı. Bu açılışta caminin ibadete açıldığı duyuruldu. 2014 yılında bu duyurunun yapılmasına rağmen halen idareciler ve siyasiler tarafından inşaatta incelemeler yapılması gözlerden kaçmadı. Dün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz cami ve külliye inşaatını yerinde inceledi. Bugün ise Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin inşaatta incelemelerde bulundu.

Ege bölgesinin en büyük külliyesi olma özelliğine namzet olan Ahmet Hulisi Efendi Cami ve Külliyesi henüz bu sıralamaya giremedi. İnşaatın çok yavaş ilerlediği gözlerden kaçmıyor. Bir dönem durma noktasına gelen cami inşaatı 2016 yılında tekrar hızlandı. Cami ve külliyenin neden bitmediği, ibadete neden açılmadığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.