İhracatçının kurda yaşanan değişiklikleri dikkatlice izlediğini dile getiren DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 yılında büyük bir başı elde eden ve 2014 yılında hedefini iyici büyüten ihracatçının kurdaki dalga boyutunda ani ve yüksek miktardaki değişimleri istemediğini söyledi. 
17 Aralık operasyonu sonrası başlayan yükseliş sonrası 2013 yılı hedefi olan 2 TL seviyesini aşarak 2,17 TL’yi zorlayan Dolar kurundaki değişimler ihracatçılar tarafından dikkatlice izleniyor. İhracatçılar olarak 2014 yılı ilk çeyreği kur beklentisini 2,02 ile 2,12 TL olarak öngördüklerini ifade eden Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, zaman içinde 2,17 TL seviyesini zorlayan dolar kurundaki yaşanabilecek ani dalgalanmaların ihracatçıyı zor durumda bırakabileceğini söyledi. Dolar kurunun yüksek olmasının ihracatçının avuçlarını sıvazlamasına neden olmayacağına dikkat çeken Kocasert, “Dolar kurundaki bu denli bir yükseliş en çok ihracatçıyı etkileyecektir. İhracatçı için rekabetçi kur çok önemli fakat her zaman söylediğimiz gibi, bizim için istikrarlı olmayan kurun rekabetçi olması mümkün değil. Zira ithal edilen hammadde ve ara mamuller var. Bunun da ötesinde enerji maliyetimiz var. Kurlarda son günlerde yaşanan trendin devam etmesi doğal olarak enerji maliyetimizi artıracak. Diğer bir önemli konu ise özel sektörün döviz borcu. Özel sektör tarafından kullanılan döviz kredileri, kurların artması ile birlikte daha ağır hale geliyor” dedi.
Başkan Kocasert, “İş dünyası olarak dolar kurundaki beklentimiz 2014 yılı içinde 2,02 ile 2,12 arasında idi. Şimdi dolar 2,17 direncini kırmaya çalışıyor. Bir başka değişle 2,17 direncini zorluyor fakat geriliyor. Biz ihracatçılar olarak doların 2,20 TL olan güçlü direnci çok büyük bir güç olmadığı sürece aşmasını beklemiyoruz. Eğer dolar bu seviyeyi aşarsa bizim dolar kurundaki beklentimiz 2,12 ile 2,22 olarak değişir”  diye konuştu.