ANTALYA (CİHAN)- Antalya’nın Kumluca ilçesinde İmam Hatip Lisesi mezunları pilav gününe katılan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, “Hızla okullaşan Kumluca’ya, içinde pansiyon, spor sahaları, camisinin bulunduğu, Türkiye’ye örnek olabilecek model bir imam hatip okulu yapalım.” dedi.

Antalya Kumluca’da İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunları, 5. Geleneksel Pilav Günü’nde buluştu.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, misafirlere pilav ayran ve tatlı ikramları yapıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Kumluca İHL Müdürü Bilal Tekdemir, okuldan 2010-11 eğitim-öğretim yılı sonunda 43 örgün eğitimden, 15 de açık liseden olmak üzere 58 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.
Pilav Günü’nde konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, diğer meslek liseleri gibi imam hatip liselerinin de Türkiye’de var olan bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade etti. Anadolu insanının bu okullara her zaman teveccüh gösterdiğini kaydeden Belediye Başkanı Çetinkaya, şunları söyledi:

“Hali hazırdaki okul Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni temsil etmiyor. Burada bulunanlarla birlikte model bir imam hatip okulu projesi yapalım diyorum. Sözlerim. beni bağladığı gibi burada bulunanları da bağlıyor. Okulun şu anki yerini müteahhide vermeyi, karşılığında da şu an iki alternatif okul yerinin bulunduğu yere, içinde pansiyonu, spor tesisleri, internet odası, kütüphanesi, camisi olan Türkiye’ye model olabilecek bir İHL Kompleksi yapmayı teklif ediyorum. Projedeki yükü de camisini, mezunlar, okul yerini belediye, okulu İmam Hatip Yaşatma Derneği paylaşsın istiyorum.”
Yeni dönem mezunlarına hediye ve temsili diplomaları verildi. Okul 1, 2 ve 3.'süne hediye veren Kumluca Kaymakamı Salih ışık da imam hatiplerin topluma ahlaki yönden çok büyük katkı sağladığını söyledi.
Programda, mezun öğrencileri temsilen konuşan Avukat İsa Bircan da sınavlardaki katsayı farkının en aza indirilmesinin güzel olduğunu, ancak farkın tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından öğrenciler, şiirler okuyup, ilahi ve şarkılar söyledi. Kumluca İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen programa Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, siyasi partilerin milletvekili adayları, okul idarecileri, öğretmenler, mezun öğrenciler, veliler ve öğrenciler katıldı. İHL’li mezunların Pilav Günü programı, yapılan dua ve fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.


CİHAN