15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir ay geçti. Darbe gecesi sonrasında en çok konuşulan konu idam cezasının geri getirilmesi oldu. Ülkenin belli yerlerinde idam cezasının geri getirilmesi için imza kampanyaları düzenlendi. Bugün gerçekleştirilen Ak Parti Meclis Grup Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım çok konuşulan idam cezasıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım'ın idam cezasıyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

"İDAMDAN DAHA BÜYÜK ÖLÜMLER VAR"

"15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın, beklemiyorlardı. Birbirlerini kutlarken bir şaşkınlık. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda. Yağma yok, FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz, Türk adaleti hesap soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için.

FETÖ darbe girişiminden sonra kanlı yüzünü gösteren PKK terör örgütü başındaki baronlar bu kanın hesabını verecekler. Türkiye düşmanlarının kurdukları her türlü tezgah bozulacak. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar. Bu ülke için can veren şehitlerin, vatanımızdır, ülkemizdir, ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakacağız. 

14 yıldır bu Gazi Meclis çatısı altında toplanan AK Parti aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edecek. AK Parti Türkiye'nin partisidir, 79 milyon vatandaşımızın partisidir. AK Parti davası, millet davasıdır." dedi.