Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Avukat Muhammed İkbal Çil, Gazeteciler Cemiyetinde adaylığı konusunda basın toplantısı düzenledi. Çalışma arkadaşlarıyla basının karşısına çıkan Çil, “Yolsuzluk, rüşvet, özerklik açıklamaları, yargıya müdahale, hukuk dışı uygulamalar ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok olumsuzluk ülkemizi tehdit etmektedir. Tabi ki bu olumsuzlukların en tehlikeli olanı ise; yargıya müdahaledir. Bir hukukçu olarak, seçilmişlerin yargıya müdahale etmek suretiyle,  kendi hukuklarını ve yargı organlarını oluşturmaya çalışması kabul edilemez. Öncelikle iktidarın hukuku yok saymasına ve hukuku katletmesine karşı seyirci kalamadığım ve kritik bir sürecin yaşandığı bu günlerde, yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara dur demek ve bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayı oldum” dedi.
Başkan adayı Çil, “Gönül isterdi ki bu yerel seçim atmosferinde Denizli ile ilgili projeleri konuşalım. Ancak iktidar bu seçimi sandıkta aklanma olarak görmüş ve ülkeyi genel seçim havasına sokmuştur. Yapılan tüm yolsuzluklar ve hukuksuzluklar yargıya yapılan müdahalelerle ve haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik yasal düzenlemelerle örtülmeye çalışılmaktadır. Toplum ötekileştirilmekte, aileler arasında bile ayrışmalar, huzursuzluklar oluşmaktadır. Yapılan illegal fişlemeler, dinlemeler, basını ele geçirmeye yönelik havuzlar, Alo Fatihler, okullardaki sorgu odaları hepimizin malumudur. Siz değerli basın mensuplarının da bu günlerde zor bir görev ifa ettiğinin bilincindeyiz. Ancak basın olarak, demokrasi ve hukuk mücadelemizde yanımızda olmanızı temenni ediyoruz” diye konuştu. 
Gelinen bu noktada; iktidarın, istiklal yani kurtuluş mücadelesi olarak gördüğü bu seçimin aslında yolsuzlukların ortaya çıkmasından sonraki kurtuluş mücadelesi olarak gördüğünü dile getiren Çil, “Bizim için ise bu seçim; istikbal mücadelesidir, geleceğimize konulmak istenen ambargolara izin vermeme adına yapılan kutsal bir mücadeledir. Bu bağlamda vatandaşlarımız, 30 Mart’ta oy kullanırken, ülkemizin içinde bulunduğu kaosu göz önünde bulundurmalı, iktidar partisinin yolsuzluklarını ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan uygulamalarını meşrulaştırmamalı,  iktidara sandıkta dur demelidir” dedi.