Türkiye Borsalar Birliği'nde bir araya gelen Denizli İş Dünyasının temsilcileri EKonmi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında yapılan haberler ile alakalı açıklama yaptı.
Denizli Platform Sözcüsü İbrahim Tefenlili; “ Bazı yayın organlarında hemşerimiz, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ ile ilgili olarak ‘’ Yırtık donlu Nihat’ın Boğazda yalısı oldu’’  şeklinde,   itham edici ve sanki ortada illegal bir durum varmışçasına algı oluşturmaya çalışan,  hakaret içerikli haberler yayınlanmıştır. Kendisi ile gurur duyduğumuz Sayın Bakanımız hakkında yapılan bu gayri ahlaki yayınlar karşısında, biz, Denizli İş Dünyasını temsil eden oda ve birlikler, aşağıdaki açıklamayı tüm kamuoyumuzun bilgisine arz etmeyi vicdani ve ahlaki bir görev addediyoruz. Denizli,  sanayi üretimine katkısı, 3 Milyar doları aşkın ihracatı ve ödediği vergi ile,  Anadolu’nun ve Türkiye ekonomisinin en önemli şehirlerinden birisidir. Denizlili iş adamlarımız ve büyüklü küçüklü firmalarımız, her daim başarıyı, ilerlemeyi ve büyümeyi hedefleyerek yaptıkları çalışmalarla, alkışlanacak pek çok başarı hikâyesine imza atmışlardır. Sayın Nihat ZEYBEKCİ de bu başarı hikâyelerinin, Denizli adına sembol haline gelmiş kahramanlarından bir tanesidir. İş hayatına atıldığı 1994 yılından bu yana, sürekli yükselen başarı grafiği ile Denizli Sanayinde haklı bir yer edinmiştir. Binlerce kişinin çalıştığı şirketlerinde yaptığı üretim ve ihracatlarla, Denizli Belediye Başkanı olarak siyasete girdiği 2004 yılından önce, onlarca defa vergi sıralamasında ilk üçe girmiş,  Şirketi, defalarca Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi arasında yer almıştır. Bu başarısı doğrultusunda seçildiği, ‘’Denizli İhracatçılar Birliği Başkanlığı’’  görevini de başarı ile yürütmüştür. Her birimizin ayrı ayrı üyesi de olan Sayın Nihat ZEYBEKCİ ve ortağı olduğu şirketlerin, bu güne kadar, gerek oda ve birliklerimiz, gerekse kamuoyu nezdinde en ufak bir olumsuzluğu ile karşılaşılmamış, aksine,  başarıya endeksli ve çözüm odaklı ticaret tarzı, örnek teşkil etmiştir. Bu yönleriyle kendisi, özellikle siyasete girdikten sonra ülkemiz ve Denizli’miz adına yaptığımız hizmetlerde en büyük destekçimiz ve birlikte olmaktan gurur duyduğumuz çalışma arkadaşımızdır. Bizler, iş dünyamızın başarılı temsilcilerinin, siyasi görüşü ne olursa olsun, siyasete girmelerini her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz.
Nihat ZEYBEKCİ de bu anlamda siyasete girişini desteklediğimiz bir üyemizdir.  Belediye Başkanlığı ve özelikle Ekonomi Bakanlığı sürecinde yapmış olduğu başarılı çalışmalar karşısında, yanılmamış olmanın huzur ve gururunu yaşadığımızı ifade etmek isteriz. Ticari anlamda elde etmiş olduğu tüm başarılar bu denli göz önünde iken,  şirket adına alınmış bir gayrimenkul üzerinden koparılan yaygarayı maksatlı buluyoruz. Zira üretim yapmak gibi, ithalat- ihracat yapmak gibi, gayrimenkul alıp satmak da,  ticaretin gereklerindendir. Türkiye’nin tüm diğer başarılı şirketleri gibi, Nihat ZEYBEKCİ’nin şirketlerinin de,  gerekli gördükleri ve güçleri yettiği takdirde gayrimenkul alıp satması, Anayasamız ile güvence altına alınmış olan mülkiyet hakkının kullanılmasından ibarettir. Kaldı ki bu, sadece ticari değil, vatandaş olarak ta hakkımızdır. Bu hak çerçevesinde, vergisi ödenen ve kaynağı belli olan her kuruş kutsaldır ve sorgulanamaz. Bunun aksini iddia edenler, iddialarını ispat ile mükelleftirler. Kaldı ki Sayın Nihat ZEYBEKCİ, Siyasete girmiş olduğu 2004 yılından bu yana tüm şirketlerdeki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini bırakmıştır ve o tarihten bu yana şirketlerini diğer ortakları ve profesyonel yöneticiler yürütmektedirler.
Anılan maksatlı haberlerde geçen ve Sayın Bakanın çocukluk yıllarına atfedilen yoksulluk günleri ise, İstanbul ve Anadolu’nun birçok kentinde olduğu gibi Denizlili işadamlarının birçoğunun da ortak geçmişi,  ortak hikâyesidir. Çamur atmak isterken, Sayın ZEYBEKCİ’nin ‘’ Yırtık donlu Nihat ‘’ fotoğrafından yola çıkanlar, Türkiye’nin kalkınma ve dönüşüm sürecini biraz okumuş olsalar, bugün ülkemizin en büyükleri arasında gösterilen pek çok şirket ve iş adamının benzer başlangıçlara sahip olduğunu görecek, tekâmül kavramını anlayabileceklerdir.   Sınırlı olanaklara sahip iken, çalışıp didinerek üst noktalara gelmiş bu insanlarla iş dünyası olarak daima guru duyduk. Bu insanların hikâyelerinin, ‘Cumhuriyetimizin kazanım örneği’ olarak gösterilmek yerine, maksatlı imalarla küçük düşürmeyi hedefleyen yayınlara konu edilmesini yadırgıyor ve kınıyoruz. Bu kişiler bilmelidirler ki; Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı’nın ilimiz için değeri ve anlamı, siyasi kimliğinin ötesinde ve üstündedir. Ve yine bilmelidirler ki, hukuki dayanağı olmaksızın yapılan bu tür gayri ahlaki saldırıları, aynı zamanda hem ticaret dünyamıza, hem de vatandaş olarak şahsımıza da yapılmış addediyor ve kabul etmiyoruz. Bu vesile ile Türkiye’nin en kritik dönemlerinde kasıtlı olarak ortaya atıldığına daima şahit olduğumuz, zihinleri bulandırmaya yönelik bu tarz kasıtlı ve gayri ahlaki yayınlara itibar etmediğimizi;   Kamuoyuna saygıyla ilan ederiz."dedi.