HSYK Üçüncü Dairesi, 956 adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayının mesleğe kabulü kararını verdi. HSYK Birinci Dairesince yayımlanan kararnamelerle, adli ve idari yargıda  1418 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerleri değiştirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanlığı, yayımladığı 1544 ve 1545 sayılı kararnameler ile, 1418 Hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi.
HSYK'nın internet sitesinden duyurulan kararnamelerde, adli ve idari yargıda boşluk olan kadrolara, yapılması planlanan kura kararnameleri ile atama yapılacağı duyuruldu.
HSYK: resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle :
"2016 yılı Eylül ayı adlî ve idarî yargı kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 02 Eylül 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Kararname sonrası adlî ve idarî yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atamalar yapılacaktır.
Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar 05 Eylül 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 06 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formuö nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir.