RİZE (CİHAN)- Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırı sırasında başına gelen taş sonucu ağır yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memuru Servet Erkan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Erkan'a verilen uyutucu ilaçların tamamen kesildiğini belirterek, ''Hastamızı solunum cihazından tamamen ayırdık, kendi solunumunu kendisi yapabiliyor.'' dedi.
Türüt, yaptığı açıklamada, beyinde ödem ve kanama, beyin zarının altında da sorun tespit edilen Erkan'ın hastanelerinde ameliyat edildiğini, ameliyatının başarılı geçtiğini ve dün saat 15:00 itibari ile uyutucu ilaçların kesildiğini aktardı. Hastanın sürekli kontrol altında olduğunu ifade eden Türüt, ''Hastamızın uyutucu ilaçların etkisini üzerinden atması çok yavaş seyrediyor. Ancak, ayaklarını oynatmaya başladı. Göz kapaklarını oynatmaya başladı. Ağrılı uyarılara yanıt aldık. Hafiften el parmaklarını oynattı. Hastamızı solunum cihazından tamamen ayırdık, kendi solunumunu kendisi yapabiliyor.'' diye konuştu.
Sözel uyarılara henüz yanıt alamadıklarını kaydeden Türüt, ''Hastamız sürekli kontrol altında. Hayati bulguları son derece güzel. Ailesi yanına girdi. Ailesi ile her şeyi birlikte paylaşarak hastamızın tedavisini sürdürüyoruz. Şu an için her şey istediğimiz şekilde iyiye doğru gidiyor.'' dedi.
CİHAN