Denizli Çevre Yolu Honaz tünelleri tanıtım toplantısı yapıldı. Tünelin şantiye alanında düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediyebaşkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal yaptı. Tünel çalışmaları ile ilgili genel bilgiler veren Kartal, tünelin 2017 yılı sonuna doğru tamamlanacağını açıkladı.

Denizli’nin gelişmişlik ve büyümede İzmir’den ikinci il konumunda olduğunu ifade eden Kartal, “Denizli’nin gelişimi ile birlikte trafikte de yoğunluk artmaya başladı. Şehir içindeki yoğuluğun ardından karayolu ulaşımının şehir dışına taşınması gündeme geldi . 34 kilometrelik çevre yolunun  1. Etap 18 kilometrelik kesimi 2011 de tamamlandı. 2. etap çalışmaları devam ediyor.  Denizli çevreyolu tamalandığında araçların transit geçişleri noktasında çok büyük kolaylık sağlanmış olacak. Bu yol, batı, doğu, yatay ve düşeyde zorunluluk arz etmeye başlamıştı. Yol tamamlandığında Cankurtaran’daki bakım-işletme amortisman konusunda da taarruf sağlayacak. Dolayısı ile ekonomiye de girdi sağlayacak. Tünel çalışmalarında günde 6 ile 8 metre ilerleme kat ediliyor. Bu hızla ilerlenirse 2017 sonu tünelimizi tamamlamış olacağız” dedi. 

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın ardından konuşan Denizli Büyükşehir BelediyeBaşkanı Osman Zolan, “Çevre yolunun 2. etap çalışma ile birlikte Ankara- Antalya ve Muğla yollarının birbirine bağlanacağını, bu şekilde de şehrin araç trafiğinden kurtulmuş olacağını söyleyerek, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür etti. 
Denizli Vali Vekili Ekrem Büyük Ata da konuşmasında, “34 kilometre uzunluğundak çevre yolunun 1. etabı 2011’de tamamlandı. İkinci etabı içeren Honaz Tüneli 2017’de tamamlanacak. Hayırlı olsun” dedi. 

DENİZLİ’NİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasının başında 2004 yılında belediye başkanı olduğunda Honaz Tünelinin yapıldığı alanda defalarca yaya olarak yürüdüğünü, incelemeler yaptığını  söyledi. 
Bakan Zeybekci, “Dönemin Ulaştırma Bakanı Zeki Ergezen, çevre yolunun yapımı ile ilgili projeleri görünce destek verdi. Birinci çevre yolu 3 kez mahkeme tarafından durduruldu. Nihayet tamamlandı ve şu an çevreyolunun araç trafiği açısından baktığında yüzde 25 kullanılıyor. Yüzde 100 için bu yolun tamamlanması gerekiyor. Bu hayaller bizlerin büyük hayalleriydi. Belediye başkanlığımız döneminde 9 tane köprülü kavşak yaptık. 2009’daki seçimlerde rakibim olan arkadaşımız ne denli hatalı iş yaptığımızı söyledi. Bunu Denizli’nin takdirine bırakıyorum. Üçgen köprülü kavşağını da yer altına alırsak Denizli’nin trafik sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturmuş oluruz” dedi. 

MUHALEFETE GÖNDERME YAPTI
Muhalefet partisinin Denizli’de hayata geçecek bazı yatırımların bütçede olmadığına dair söylemlerde bulunduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, “İstanbul’da yapılandünyanın en büyük havaalanı Devlet Planlama Teşkilatı bütçesinde yeri  yok. Muhtemelen istanbul-İzmir otoyolu da yok. Denizli’de yapılacak muhteşem eserlerden birisi olan şehir hastanesi de yok. Denizli’deki çevreyolunun 1. kısmı yapıldı. 2016’dan itibaren somut şeyler konuşacağız.  Denizli çok şanslı bir dönem geçiriyor. Bekleyen ötelenen hiç bir program yok. Hükümet olarak bu hizmetleri şehirlere kazandırmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi. Bakan Zeybekci son olarak Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çok önemli hizmetlere imza attığını ve destanlar yazdığını anlatan Bakan Zeybekci, “İzmir’den Sarp Sınır Kapısına kadar duble yollarla gidilir hale geldi” ifadesini kullandı.