Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Honaz’da yaptığı yurt binaları ile 4 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü mevcut PAÜ Meslek Yüksek Okulu bitişiğinde 1.290 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek olan yeni kampüs hakkında açıklama yapan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu “Üniversitemiz inşallah bu yıl inşaatlara başlayacak. 170 dönümlük bu alan dışında da, bitişikte 1.120 dönümlük bir alanımız daha var. Sayın Rektörümüzün de ‘Silikon Vadisi’ dediği o bölgede inşallah Pamukkale Üniversitemizin ikinci kampüsü kurulacak. Bu süre içerisinde de o bölgede kapalı spor salonu yapılacak. Bakanlığımız burada bunu yapacak. Programa da alındı. 1000 kişilik kapalı spor salonu olacak. Üniversitemizdeki öğrenci sayısının artması ve genç nüfusumuzun çok yoğun olmasından dolayı, ilçemize katkı sağlayacak diye düşünüyorum. Bu bölgenin alt yapısı yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da yenileniyor. İçme suyu hatları daha önce yapılmıştı. Yakında doğalgaz ve alt yapıya başlanacak” dedi.

20 BİN ÖĞRENCİ OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Pamukkale Üniversitesi’nin Honaz Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 4 bin dolayında öğrencisi olduğunun da altını çizen başkan Devecioğlu “Pamukkale Üniversitemizin Honaz Meslek Yüksekokulu’nda 4 bine yakın öğrenci var. Sayın Rektörümüzün ifadesiyle ilk etapta 10 bin, daha sonra da 15 bin ile 20 bin arasında öğrenci olacak. Denizli merkezdeki tüm Meslek Yüksek Okulları bu kampüs alanında toplanacak. Kampüsün inşaatının tamamlanması durumunda ilk etapta, 10 ile 12 bin arasında öğrencinin olması bekleniyor. Rektör hocamızın söz ettiği PAÜ Doğu ve Batı Kampüslerinin ilki Honaz’da kurulacak” diye konuştu.

DENİZLİ’DEN HİÇ BİR EKSİĞİ YOK

Honaz’da öğrenim gören öğrencilerin barınma probleminin olmadığının altını çizen Başkan Devecioğlu, yatırımcılara da seslendi. Başkan Devecioğlu “Mevcut durumda problem yok ama ikinci kampüs yapıldıktan sonra ve yeni yatırımlar için apart, yurt ve konutla ilgili sıkıntı olacak. Sadece öğrencilerimize yönelik değil, Honaz gerçekten yaşanılacak, ikamet edilecek bir alan. Denizlimizden Pamukkale Üniversitesi Merkez Kampusü ile Honazımızın arası 13 kilometre ve 15 dakika. Denizli’de ne varsa Honaz’da da o var. Ulaşım konusunda da hiçbir sıkıntı yok. Burada ikamet etmeleri, burada konut almaları noktasında herkesi bekliyoruz” dedi.