Heyet Ziyaret esnasında, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu tarafından ağırlandı. Ziyarette önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek işbirliğinin ilk adımı atılmış oldu.

İki ülke arasındaki ortak yatırım imkanlarının ve sektörel işbirliklerinin konuşulduğu görüşmede, özellikle tekstil, doğal taş, kablo – bakır tel ve makine imalatı alanlarında karşılıklı bilgi ve belge alışverişine başlanması kararlaştırıldı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Denizli ekonomisi hakkında bilgi veren Keçeci, “Denizli girişimci bir kenttir.

Denizli’ye yatırım yapmak isteyen Hollandalı firmalara elimizden gelen tüm desteği sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Halihazırda

Denizli’de tarım sektöründe faaliyet gösteren Hollandalı yatırımcılarımız var. Ancak bu işbirliğini diğer sektörlere de yayılmasını temenni ediyoruz ve bunun için de ortak projeler üretmeye karar verdik.”dedi.

Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Sorumlusu, Ticari Müsteşar JeroenKelderhuisise aradaki dostlukları pekiştirmek ve Hollanda firmaları ile Denizli firmaları arasında ortak projeler yaratmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Burada edindiğim izlenimleri Hollandalı firmalar ile paylaşacağım. Her iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi ortak temennimiz.”diye konuştu.