Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan Yeni Denizli Baro Binasını açılışı öncesi hizmet binası ve Denizlilere sunulacak hizmetler hakkında Denizli Basın mensuplarını bilgilendirdi, sorularını cevaplandırdı.

Yeni Denizli Baro Binası'nda bugün gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan İlhan, Denizli Barosunun vatandaşlara vereceği hizmetlerden bahsederek “Gündemimiz yarın açılışı yapılacak baro hizmet binasının açılışı idi ancak her şey çok hızlı gelişiyor. Birçok acı haberi de aynı anda alıyoruz. Ben önce Adana'da yaşanan terör saldırısında ve adı konmamış savaş içinde olan El-bab’ta şehit düşen vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. İnşallah son terör saldırısı olmasını diliyorum. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar itibari ile son olmayacağını düşünüyorum. Bu olumsuzlukların devam edeceğini düşünüyorum. Biz de bu olumsuzlukların arasında küçük mutluluklar yaşamaya çalışıyoruz. Denizlili meslektaşlarımın ve Denizlilere hizmet edecek hizmet binasının açılışına gelmiş bulunmaktayız. 25 Kasım Cuma günü saat 17.00’da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katılımı ile açılış gerçekleştireceğiz. Ardından da Prof. Dr. Feyzioğlu’nun saat 19.00’da ‘Demokrasi ve Hukuk’ konulu halka açık semineri olacak. Bütün yurtdaşlarımızı açılışımıza ve konferansınıza davet ediyorum.”dedi.




Türkiye’nin hizmete açılmış en büyük Baro hizmet binasının Denizli’de açılacağının altını çizen Baro Başkanı İlhan, “Binamızın bütün birimlerini, vatandaşlarımıza ve bütün kurumlarımıza açma fikrindeyiz. Burayı gündemin değerlendirildiği bir mekan haline getirmek istiyoruz. Kendi adımıza mesleki çalışmalarımızı yürütürken sanat ve kültüre ayrılmış zamanlarımız da olacak. Ticari alanlarımızı da ihale edip bir yaşam alanı oluşturup, hem sanata ve kültüre hem hukuka yönelik toplantılarımızı, hem de vatandaşlarımızın hizmet almak için soluklanabilecekleri birkaç ticari alanda hizmete sokma amacındayız. Binamız Barolar birliğimizin desteği ile ve baromuzun kendi imkanlarını da kanalize etmesiyle inşa edildi. 8 buçuk milyon lira civarında maliyetimiz oldu. Binamız bugünü düşünerek planlanmadı.  Gelecekte de meslektaşlarımıza hizmet etmesi için planlandı. Belki bugünün şartlarına göre binamız büyük gelebilir ama bugüne planladığımız zaman aynı adliye binalarımız gibi 3-5 yıl sonra sıkıntı yaşamaya başlıyoruz. O yüzden ufkumuzu geniş tutarak ileriye doğru binamızı inşa ettik. İnşallah uzun yıllar Denizli’ye hizmet etmesini istiyoruz.”diye konuştu

Başkan İlhan, son olarak 24 Kasım öğretmenler gününe değinerek “Hepimizin yaşamında çok büyük yeri olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum. Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkeleri doğrultunda bizleri ve gelecek kuşaklarımızı yetiştirmeye devam edecek öğretmenlerimize de her türlü olumsuzluk ve imkansızlığa rağmen kendilerini ortaya koyarak ortaya koydukları çabalar içinde şükranlarımı sunuyorum.”diyerek sözlerini bitirdi.

Haber: Sena Kuru