Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, "Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce 22.05.2012 tarihinde Burdur'da Bur-Yem fabrikasında meydana gelen çelik kasadan hırsızlık olayının faillerinin yakalanabilmesi için başlatılan çalışmalar esnasında, olaya karışan şahısların aynı zamanda Gölhisar, Tefenni, Çavdır ve Acıpayam'da meydana gelen hırsızlık olayları ile bağlantılı olduklarının anlaşılması üzerine çok yönlü çalışmalar başlatılmış, 23.09.2012 günü şüpheliler Gölhisar İlçe merkezinde bir evde hırsızlık yaptıkları sırada suçüstü olarak yakalanmış ve diğer suç ortaklarının da yakalanması için operasyon başlatılmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde şüpheliler O.Ö. (34), H.T. (27) ve M.E. (40) suçüstü Burdur Asayiş Şube Müdürlüğü ve Gölhisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından yakalanmışlardır. Dosya kapsamında başlatılan operasyonlarda S.E. (37), O.K. (24), A.İ.Y(35), İ.E. (32), H.T. (25), M.G.(52), M.A.(47), A.Ö.(41), İ.Y.(29) M.Ş.(45) isimli şahıslar olmak üzere 13 şüpheli şahıs yakalanarak, 6 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, diğer şüpheli şahıslar ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı talimatları ile salıverilmiştir" denildi.

Açıklamada, şüpheli şahısların Burdur il merkezinden 1 işyerinden çelik kasadan hırsızlık olayı, Gölhisarilçesi ve köylerinden 20 evden hırsızlık olayı, Tefenni ilçe merkezinden 1 evden hırsızlık olayı, Çavdır ilçe merkezinden 1 evden hırsızlık olayı ve Acıpayam ve köylerinden 3 evde hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilerek,faaliyetlerinin suç örgütü kapsamında değerlendirildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli şahısların evlerinde, işyerlerinde ve otolarında mahkeme kararı ile yapılan aramalarda evden hırsızlık olaylarında çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda telefon, fotoğraf makinesi, kamera, ziynet eşyası, kuru sıkı tabanca, bir miktar para ve döviz, ele geçirilerek müştekilerine teslim edilmiştir. Ayrıca suç örgütünün hırsızlık olaylarında kıllandığı eldiven, şapka, tornavida, çekiç, levye, çelik kasa açmaya yarayan oksijen tüpleri ve bu tüplere monte edilmişi özel yapım aparatlar ele geçirilerek, el konulmuştur."