Hatay'da insan kaçakçıları tarafından şehit edilen sözleşmeli er Mustafa Uygun'un Denizli'deki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehit askerin nişanlısının tabuta sarılarak, "Aşkım ne olur gitme" diyerek ağlaması herkesi gözyaşına boğdu. 
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde insan kaçakçılarına yönelik denetimlerde bulunan askeri personelden sözleşmeli er Mustafa Uygun (23) kaçakçılara müdahale sırasında boynu kesilerek şehit olmuştu. Şehit askerin cenazesi memleketi Denizli'ye getirilirken, binlerce kişi cenaze namazının kılınacağı Yeni Cami'ye akın etti. Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, CHP Genel Başkanı'nın çelenginin bulunduğu cenaze namazına, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Şahin Tin, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, siyasi parti il başkanları, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin naaşının camiye getirildiği sırada vatandaşlar da tekbir getirdi. Ayyıldızlı bayrağa sarılı tabut musalla taşına askerler tarafından konduktan sonra ise cenazenin başına henüz 2 ay önce nişanlandığı Burcu Yolcu geldi. Şehit nişanlısının tabutunun başına gelen genç kız, önce fotoğrafa uzun uzun baktı. Fotoğrafa ve tabuta sarılarak "Aşkım ne olur gitme" diyerek gözyaşı döken genç kızı yakınları ve askeri personel güçlükle tabutun başından uzaklaştırabildi.
Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Askerlerimiz, yiğitlerimiz sınır boylarında bizlerin rahatı için şehit oldular. Onlar Allah indinde şehittirler. Bizlerin bunu anlayamayacağı anlatılıyor. Rabbimiz şehitlerimize rahmet eylesin" dedi. 
Konuşmasının ardından şehit asker için helallik isteyen Aşık, daha sonra cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazı sırasında baba Cevdet Uygun'un güçlükle ayakta durduğu görüldü. 
Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, tekbirler ve gözyaşları arasında top arabasına kondu. Şehit askerin nişanlısı Burcu Yolcu da nişanlısının ardından yürüyerek gözyaşı döktü.
Şehit Mustafa Uygun Pamukkale mahallesi mezarlığında toprağa verildi.