Ramazan ayı nedeniyle, Denizli’debirçok yerde belediyelerce iftar yemeği düzenleniyor, bu etkinliğe ek olarak Kasr-ı Arifan Cami Derneği tarafından, yapımı henüz tamamlanamayan cami önünde 3 yıldan beri vatandaşlara iftar yemeği veriliyor.

Nakşibendî tarikatı âlimlerinden, Denizlili Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Hazretleri’nin, Halifesi olan, Hacı Ahmet Pakel, Hoca Efendi, önderliğinde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar sofrasında her akşam 1000 kişiye yemek veriliyor. Hoca efendi, bu tür etkinliklerin, bütün mahalle ve beldelerde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi; “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, oruçlunun sevabından hiç bir şey eksilmeden onun sevabı gibi sevap alır”. Hadisi şerifini hatırlatarak, Denizlili hayırsever ve iş adamalarının bu mübarek aylarda kendi mahalle veya beldelerinde düzenleyecekleri, bu tür paylaşımlarda hem maddi hem de manevi kazanç sağlayacaklarından hiç şüphe duymasınlar. Birlik ve beraberliğin arttığı bu ayda daha çok kenetlenip, iftar sofralarında, camilerde mescitlerde bir araya gelerek güç birliği içinde olmamızın en uygun zamanın Ramazan-ı Şerif ayıdır.”dedi.






Kasr-ı Arifan Dernek Başkanı ve aynı zamanda İş adamı olan Menekşe tekstilin sahibi Arif Saylan, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz iftar yemeğimizde, amacımız bu mübarek ayda ihtiyacı olanlara, yolda kalanlara ve bu sofranın bereketinde bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımıza ikramda bulunmaktır. Camimiz Servergazi Devlet Hastanesine yakın olduğu için, hasta ziyaretine gelen vatandaşlarımıza, hasta refakatçilerine ve hastane personeline de iftar vaktinde ikramda bulunmak bizleri mutlu etmektedir. Kasr-ı Arifan camimiz 2011 yılında yapımına başlanmış,1400 m2 alana sahip, yaklaşık üç bin kişilik camimiz, Ege’nin en büyük kubbesine sahip olacak” dedi.

Arif Saylan, son olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz bu iftar programımıza herkesi davet ediyoruz. Yolu buradan geçen ve ihtiyacı olanların bu bereketli sofradan nasiplenmesini isteriz dedi.