Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak ve yönetimi, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette bulundu. Downsendromlu çocuklarının da katıldığı ziyarette Başkan Gürlesin, çocuklarla özel olarak ilgilendi. 

Engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Başkan Gürlesin’e özel olarak teşekkür eden Dernek Başkanı Çakmak, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri aktardı, yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Gürlesin’den de downsendromlu çocuklara yönelik çalışmalar noktasında destek isteyen Çakmak, “Dernek olarak amacımız, down sendromlu çocuklarımıza, ailelere sahip çıkmak onlara kılavuzluk yapmak. Engellileri Destekleme Projesi kapsamında da downsendromlu çocuklarımızın eğitiminden, ailelere psikolojik desteğe önemli çalışmamız var. Bu konuda da sizden destek istiyoruz” dedi. 


ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Gürlesin, konuşmasında, Pamukkale Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla engellilere yönelik olarak da önemli birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini, “Her birey bir engelli adayı. Yaşamda engelli olmayacağımızın bir garantisi yok. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Belediye Meclisimizde iki tane engelli üyemiz var. Engellilerimize yönelik verdiğimiz önemin bir örneği bu. Bizde İlçe Belediyesi olarak elimizden geleni yapmak isteriz. Belediye bünyemizde Sosyal Hizmet Koordinasyon merkezimiz var. Burada sosyoloğumuz, psikoloğumuz, aile danışmanımız var. Downsendromlu çocuklarımızın ailelerine bu kurumumuzla destek verelim. Bu konularda sonuna kadar biz yanınızda olmak isteriz” dedi.