Denizlili bir girişimci, işçilere yönelik bir sistem geliştirdi. İşçilerin iş yaparken emniyet kemeri ve işçi reflektör ikaz yeleği takmayı pek sevmediği için iş kazalarında ölüm ve yaralanmaların fazla olduğunu belirten Taylan İnşaat Üretim Müdürü Ali Tunç, bununla ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Üç tona kadar dayanıklı olan kendinden emniyet kemerli ve reflektörlü işçi tulumunu ürettiklerini kaydeden Tunç, yaptıkları ürünün patentini aldıklarını söyledi.

Her yıl işçi ölümlerinin çok fazla olduğunu kaydeden Ali Tunç, şöyle konuştu:

"Bizim ilk amacımız işçi ölümlerini engellemek. Binlerce işçimiz işçi emniyet kemerini takmadığı için ya da yeterli önlem alınmadığı için hayatını kaybediyor. Bizim ürettiğimiz bu tulumda işçi reflektörü, emniyet kemeri ve işçi tulumunu bir araya getirdik. Çünkü bizim işçilerimiz emniyet kemeri ve reflektörlü yeleği giymeyi pek sevmiyor. Ancak hepsini biz bir araya getirdik. İşçiler bunu güven ve rahatlıkla giyebilirler.’’
Ürettikleri ürünün patentini, iş ve güvenlik belgelerini aldıklarını ifade eden Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ürünümüz su geçirmez, yanmaz kumaştan yapıyoruz. Her türlü güvenlik sistemini tek bir parçada toplamış olduk. Bu ürünleri tek tek almak yerine hepsinin toplandığı bu ürünü almak hem işçi açısından hem de işveren açısından daha rahat oluyor. Bu ürünleri yüksek kesimlerde çalışanlar, inşaatta çalışanlar rahatlıkla kullanır. Şu anda kendi şirketimizde çalışanlar bunları kullanıyor. Dışarıdan da birçok sektörden yoğun bir talep var."