Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11'inci Komando Tugay Komutanı Kıdemli Albay Gültekin Yaralı, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, askeri erkan, siyasi partilerin temsilcileri ve gaziler katıldı. Kurumlar adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğruna muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar gazilerin gününü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin bugün dünden daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu savunan Helvacılar, şunları söyledi:



"15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulundu. Bu teşebbüs Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve milletimizin kahraman evlatları tarafından önlendi. İç ve dış vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Türk milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiş, azmi ve iradesiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecek." 


Tören, öğrencilerin şiir okumalarının ardından sona erdi. Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi'ni ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret edip, gazi ve şehit yakınları ile sohbet etti.