Aydın’ın Buharkent ilçesinde otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan küçük kızın 12 yıldır süren hukuk mücadelesi işkenceye dönüştü.
Geçtiğimiz yıl duruşmada hakimle tartışan acılı babaya verilen 9 ay hapis cezası jet hızıyla işleme konulurken, çıkan yasalardan yararlanan Baba Alican Demirpolat 5 ay yattığı cezaevinden tahliye oldu. Şubat ayında cezaevinden çıktıktan sonra mahkemeyi bekleyen Demirpolat ailesi karar bekledikleri davanın yine ertelenmesi ile ümitsizliğe kapıldı.
Aydın'ın Buharkent ilçesinde 5 yaşındayken otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan Hediye’nin, 12 yıldır çektiği acılar sona ermiyor. 2001 yılında açılan davanın bir türlü sonuçlanmamasına kızıp geçtiğimiz yıl hakimle tartışan acılı baba, 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yatalak kıza çarpıp kaçan sürücü hakkında 12 yıldır karar veremeyen mahkeme, acılı baba hakkındaki hapis kararını jet hızıyla işleme koymuş ve Alican Demirpolat cezaevine konulmuştu. 2001 yılında Buharkent Adliyesi'nde başlayan davada, o günden bu yana 2 defa adliye, 4 defa da hakim değişti, ancak beklenen karar bir türlü çıkmadı. Dava sürecinde hakimle tartışan baba Alican Demirpolat'a önce 5 ay, ikinci tartışmada ise 3 ay 10 gün hapis cezası verildi. Avukatlarının yaptığı temyiz başvuruları da sonucu değiştirmemişti. 12 yıldır sırtında taşıdığı yatalak kızını eşine ve komşularına bırakarak Denizli'deki Sarayköy Açık Cezaevi'ne gönderilen Alican Demirpolat, son yasalardan yararlanarak 5 ay cezaevinde yatmıştı. Öte yandan 5 yaşında geçirdiği trafik kazasının ardından 12 yıl geçen ve şimdi 17 yaşında olan Hediye Demirpolat, yatağa mahkum ve yüzde 90 özürlü. Bırakın okula gitmeyi, yemek bile yiyemiyor. Sadece meyve suyu içerek yaşamaya çalışıyor.

5. HAKİMİN DE TAYİNİ ÇIKTI, DAVAYI ERTELEDİ


12 yıl süren davanın 6 Haziran 2013 Perşembe günü 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan 2012/417 esas sayılı 17. celsesinde de dava karar bağlanamadı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aydın Sosyal İl Müdürlüğüne yazılan müzekkerelerden gelen cevapların incelenmesi için davalı tarafa 2 hafta müddet verilmesine rağmen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerince Nazilli’den Küçükçemece Hakimliğine atanan Hakim Aynur Çelik duruşmayı 12 Eylül 2013 tarihine erteledi.
Kuyucak Adliyesi’nde hakimle yaşadığı tartışma yüzünden 5 ay cezaevinde yattığını hatırlatan acılı baba Alican Demirpolat; “12 yıldır bitmeyen dava yüzünden artık sinirlerimiz bozuldu. Kuyucak adliyesi kapanmadan önce oradaki hakimle bir tartışma yaşadım ve bana 8 ay 10 gün ceza verildi. Gittim cezamı yasalardan yararlanarak 5 ay çektim. Çıktım ve adaletin sadece bana değil herkese işleyeceğine inandım. Ama bu mahkeme de yine 12 yıldır süren davamız ertelendi. Hakime hanımın tayini çıkmış ve 3 ay davayı ertelemiş. Artık bu dava sonuçlansın. 17 yaşında kızım yüzde 90 özürlü. Ben olmazsam ona kim bakacak bilemiyorum” diyerek davanın sonuçlanmasını istedi.