MAGANDA KURŞUNUYLA SAKAT KALDI, ŞİMDİ OKÇULUK AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİDİYOR


Nisan ayında Fransa’da yapılacak olan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’na Türkiye’den katılacak 3 okçudan biri olmayı hak eden Murat Turan, engellilerin hayata tutunmak için mutlaka bir sporla uğraşmaları gerektiğini söyledi.
Denizli’de yaşayan Murat Turan (40), askerliğini Tunceli’de komando olarak yaptıktan sonra Şişe Cam’da çalışmaya başladı. Gayet başarılı şekilde çalışmaya devam eden Murat Turan’ın hayatı 2009 yılında bir anda değişti. Mahallesindeki bir düğüne katılan Murat Turan, bu sırada havaya ateş açan bir magandanın kurbanı oldu. Vücuduna giren merminin ardından hastaneye kaldırılan ve değişik hastanelerde 8 ameliyat geçiren Murat Turan, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yürüyemeyen ve adeta hayata küsen Murat Turan’ı hayata okçuluk sporu bağladı. Antrenörü Nursel Çokak’ın yardımlarıyla okçulukta sürekli kendisini geliştiren Turan gittiği turnuvalarda gösterdiği başarılarla adından söz ettirerek milli takıma seçildi. 2-8 Nisan 2016’da Fransa’da yapılacak olan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’na katılacak 3 okçudan biri olmayı da başaran Murat Turan, engelleri hayata tutunarak aştığını söyledi.

ASKERLİĞİNİ TUNCELİ’DE KOMANDO OLARAK YAPTI
Tunceli’de askerliğini komando olarak yaptıktan sonra çalışma hayatına atıldığını belirten milli sporcu Murat Turan, ‘’Tekerlekli sandalyeye mahkum olmadan önce cam fabrikasında çalışıyordum. Gayet düzenli bir hayatım vardı. 2009 yılında talihsiz bir olay yaşadım. Bir düğünde maganda kurşunu bana geldi. Omurilik felçlisi olarak kaldım. 2 yıl içinde değişik hastanelerde 8 ameliyata geçirdim. Maalesef bir sonuç elde edemedik’’dedi.


"HEDEFİM OLİMPİYATLARA KATILABİLMEK"
Evde yatan bir engelli olmak istemediğini ifade eden Turan şunları söyledi:
"2013 yılında okçuluk sporuyla tanıştım. Nursel hocamın, Denizli Gençlik Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun büyük katkıları oldu bana. Onların desteğiyle ilk yarışmamda Türkiye üçüncüsü oldum ve milli takıma çağrıldım. Çek Cumhuriyeti’nde yapılan bir turnuvada Dünya dördüncüsü oldum. 2-8 Nisan arasında Fransa’da yapılacak olan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Önümüzdeki aylarda çok ciddi bir kampa gireceğiz. 2-8 Nisan’da yapılacak Okçuluk Avrupa Şampiyonası’na katılacağım. İnşallah ülkemi en iyi şekilde temsil ederim. Oradan eli boş dönmemek için çok sıkı çalışacağım. Benim en büyük hedefim Olimpiyatlara gidebilmek."


"EVDE YATAN ENGELLİ OLMASINLAR"
Engellilerin hayata tutunmaları gerektiğini kaydeden Turan, "Evde yatan bir engelli olmasınlar. Mutlaka hayatlarında bir aktivite olsun. Benim hayatın okçuluk sayesinde değişti. Onlarınki de değişebilir. Birilerinin onlara bir şey vermesini beklemesinler. İnsan hayatını kendisi değiştirebilir. Ben başardım, başarmaya da devam edeceğim" dedi.
Milli sporcu Murat Turan, yeni yay ve ok alabilmek için desteğe ihtiyacını olduğunu belirterek, bu konuda yardım beklediğini sözlerine ekledi.