Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi Dönem Sözcüsü Orhun Çoban, boykot ile ilgili yaptığı açıklamada şu çağrıyı yaptı, “AKP iktidarı, 12 Eylül darbecilerinin izinden gidiyor. Zorunlu din dersleriyle başlayan ayrımcı, mezhepçi eğitim anlayışını, devletin ve varlıklı kesimlerin çıkarları gereği halkımıza dayatılan dinciliği daha ileri aşamaya taşıyorlar. Okullarımız bugün tarikat yuvalarına dönüştürülüyor. Gericilik, okullarımızda cirit atıyor.Zorla Osmanlıca öğretmekten tutun da; ‘anaokulundan başlayarak farklı bir hayat tarzını dayatmaya kadar varıyor gerici saldırı. Okullarda din eğitimi baskın hale getiriliyor. Okullarımız zorla medreselere dönüştürülüyor. Bütün okullar imam-hatipleştiriliyor. ‘Dindar ve kindar’ bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar.
Dinciliği dayatmaları dindarlıklarından değildir. Kurulan yağmacı Saray düzenini halkımız, gelecek kuşaklar sorgulamasın; her şeyi ‘kader’ diyerek, madende, inşaatta öldürüldüğünde ‘fıtrat’ diyerek kabul etsin, yılgınlığa düşsün diye dayatıyorlar.
Kız çocuklarını 9 yaşından itibaren başörtüsüne sokmak, küçük yaşta evlendirmek, aile ve mahalle baskısıyla gerici düzenleri içinde sindirmek istiyorlar. Kadını eve hapsetmek, sadece çocuk bakan, ev işlerini yapan, kendi ayakları üzerinde durmayan bir konuma sıkıştırmak istiyorlar. ‘Kadınla erkek eşit değil; fıtratları farklı’ diyerek bunu ilan ediyorlar. İşte bunun için laik-bilimsel eğitim en çok da ezilenlerin, kadınların, çocukların, emekçilerin ihtiyacıdır. Yolsuzluklar, ekonomik ve siyasal çıkarlar için sömürülmesine karşı gelen inançlı insanların ihtiyacıdır. Emekçi çocuklarının, kadınların, hepimizin ihtiyacıdır laiklik.
Gelin, 13 Şubat Cuma günü saat:12.30’da Candoğan Parkı’nda buluşup, bir kez daha laik ve bilimsel eğitim istiyoruz diye haykıralım.”