Denizli'nin yöresel sanatçısı Hayri Dev, Denizli Tekden  Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.  Kendi bestelediği türkülerle dikkati çeken ve UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'ne layık görülen 83  yaşındaki Hayri Dev, sağlık  sorunları nedeniyle  böbrek ve kalp yetmezliği şikayetiyle Denizli Tekden Hastanesi Dahiliye servisine başvurmuş  tedavi altına alınmıştı. 6 gündür tedavi gören Hayri Dev, sağlığına kavuşarak taburcu oldu
Hastaneden ayrılırken kendisiyle yakından ilgilenen  Hastaneden taburcu edilen Dev, tedavisinde emeği geçen doktor ve hemşirelere teşekkür etti.Herşeyin başı sağlık diyen Hayri DEV Sağlığınıza önem verin dedi.Doktorları  yorucu işlerden  ve yolculuklardan uzak duracak. Düzenli bir şekilde diyet yapıp ilaçlarını kullanacak. Belli periyotlarda hastanemizde kontrole gelecek dedi.
Çameli ilçesinin Gökçeyaka köyünde bestelediği türkülerle dikkati çeken ve UNESCO tarafından ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' ödülüne layık görülen, Denizli'nin önemli yaşayan değerleri arasında yer alan 83  yaşındaki Hayri Dev, Böbrek ve  kalp yetmezliği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.
UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen ve Türkiye'nin de taraf olduğu ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' olarak değerlendirilerek ödüle layık görülen Dev, kendi yazdığı ve bestelediği türküler ve kendine has oyunlarıyla filmlere konu oldu.
Fransız Jerome Cler, 1992'de Çameli'ye gelerek Hayri Dev'in yaşamı ve müziğini anlatan 350 sayfalık bir tez hazırladı. Cler, bu teziyle Sorbonne Üniversitesi Emtoloji bölümünden doçentlik unvanı aldı.
Fransa'dan gelen başka bir ekip, Dev'in hayatını, 'Ormanlar Arkası' adındaki belgesele taşıdı. Dev, Fransız müzikologlar tarafından Fransa'ya davet edilerek çeşitli konserler verdi.