Doğuştan kas erimesi nedeniyle engelli olan 21 yaşındaki Sami Güler’e hayırsever vatandaş Sevim M. (75) Konak Belediyesi ile irtibata geçerek tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
Konak İlçesi’nde oturan ve ailesinde engelli bireyler bulunun, imkanları kısıtlı vatandaşlara yardım etmek istediğini ve bu konuda destek isteyen Sevim M’ye yardım gecikmedi. Ekiplerin araştırması sonucu evinden çıkamayan, Konak Belediyesi aracılığı ile doğuştan kas erimesi nedeniyle engelli olan Sami Güler’e ulaşan hayırsever vatandaş akülü sandalye hediye etti. Duygu dolu anlar yaşanırken engelli genç Sami Güler yardımda bulunan Sevim Hanım’ın elini öptü. Anne Vesile Güler’in mutluluğu gözlerden kaçmazken, hayırsever vatandaşla kendilerini bir araya getiren Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Anne Güler, “1,5 yıldır akülü sandalye bekliyordum. Sevim Hanım’dan Konak Belediyesi’nden de Allah razı olsun. Gerçekten mutlu oldum buna ihtiyacımız vardı” dedi. Hayırsever vatandaş Sevim Mergavul, Konak Belediyesi’ne aracı olduğu için teşekkür ederek, “Yardıma ihtiyacı olan insanlar ile belediyeler sayesinde iletişim kuruyorum. Yaptığım yardımı ekiplerle birlikte kendi ellerimle teslim ediyorum. Bugüne kadar 6 akülü sandalye bağışladım. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bütün vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Engelleri hep birlikte el ele vererek aşacağız. Şubat ayında ‘Mavi kapak’ kampanyasını üstlendik ve o günden bu yana Türkiye’nin her yerinden bize ulaşan 129 vatandaşa tekerlekli sandalye vererek sevgi elimizi uzattık, uzatmaya da devam edeceğiz” dedi.