Türkiye'deki her 10 havludan yedisinin üretildiği Denizli’de, bedava havlular izdihama sebep oldu. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS)’nin düzenlediği 4. Dünya Havlu ve Bornoz Günü kutlandı. Denizli Bayramyeri'ndeki kutlama törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Dicaret Odası Başkanı Necdet Özer, DETGİS Başkanı İsa Dal, sanayiciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Dünya Havlu ve Bornoz Günü'nü değerlendiren DTO Başkanı Özer, ilde en önemli sektörlerden birisinin tekstil ve konfeksiyon olduğunu söyledi. Özer, “Bugün Denizli’de ihracattan, istihdamdan ve üretimden söz ediyorsak, tekstil sektörünün önemi fazladır. Tekstil sektöründe en önemli kalemlerden birisi de havlu ve bornozdur. Havlu ve bornozun en önemli üretim merkezi olan Denizli’de, Dünya Havlu ve Bornoz Günü'nün böyle geleneksel hale dönüştürülmesi, gerçekten ilimiz açısından önemlidir. Biz bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine gittiğimizde, oradaki otellerde Denizli havlusunu, Türk havlusunu görmemiz gururumuzu kabartıyor. Bu nedenle bu etkinliğin yerel ve uluslararası çapta yayılmasının da gerçekten Denizli açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah Denizli’nin ihracatının her geçen gün artmasında etken olan bu sektör, havlusuyla bornozuyla dünyada tek lider haline dönüşür.” dedi.

DETGİS Başkanı Dal ise dünyada Türk havlusunun çok önemli bir emtia olduğunu belirtti. Dal, “Başında iki tane Türk olan, uluslararası bilinen, Turkish olan iki tane emtia vardır. Bunun birisi Türk hamamı, diğeri ise Türk havlusudur. Biz yoğurdumuzu, kahvemizi ve bazı emtialarımızı kaptırdık bir yerlere, dönerimizi bile kaptılar, havluyu kaptırmaya hiç niyetimiz yok. Önümüzdeki yıllarda havlunun üretildiği, kullanıldığı her yerde bu program düzenlenecek. Gaziantep’te, Bursa’da, Kahramanmaraş’ta, Kayseri’de, Hatay’da, her nerede havlu varsa, havlu üretiliyorsa öncelikle oradan başlayacak ve ardından dünyada bu bir şenlik, Türk havlusu ve bornozu şenliği olarak kutlanacak. Biz bunun için özellikle dünyanın her yerinden akın akın turistlerin geleceğini inanıyoruz.” diye konuştu.

Bayramyeri Meydanı'nda yapılan protokol konuşmalarının ardından başlayan kortej yürüyüşü, Delikliçınar Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüş sırasında bornoz giyerek korteje eşlik edenler renkli görüntüler oluştururken güne özel üretilen 15 bin havlunun dağıtımında izdiham yaşandı. Vatandaşlar, bedava parça havlulardan alabilmek için yarıştı. Kimisi bir tane alabilirken bazı vatandaşların birkaç havlu birden aldığı görüldü. İzdiham sırasında zaman zaman küçük çaplı tartışmalar da çıktı.